Σειρά ασθενών σεισμικών δονήσεων, που γίνονται όμως αισθητές λόγω της εγγύτητάς τους αλλά και του μικρού εστιακού τους βάθους έχουμε τις τελευταίες ώρες στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Μεγαλύτερη δόνηση από όλες (που έγινε και περισσότερο αισθητή) ήταν αυτή που σημειώθηκε στις 05:50 της Δευτέρας. Το μέγεθος της δόνησης ήταν 3,4 Ρίχτερ, το εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο προσδιορίστηκε στο κέντρο του κάμπου της Κεντρικής Μακεδονίας (33 χλμ δυτικά της Θεσσαλονίκης).
Μια άλλη δόνηση που επίσης έγινε αισθητή ήταν αυτή που καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής, στις 23:24. Το επίκεντρο της προσδιορίστηκε στην περιοχή μεταξύ Ευρωπού – Εχεδώρου – Κουφαλίων και το μέγεθός της ήταν 3 Ρίχτερ.
Να σημειώσουμε κάτι, επειδή τις τελευταίες ώρες παρατηρείται σεισμική δραστηριότητα στην Κεντρική Μακεδονία, με 3-4 ασθενείς αλλά αισθητές δονήσεις: όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι και η Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα καθημερινά γίνονται δεκάδες σεισμοί. Οι περισσότεροι δεν είναι καν αισθητοί και οι μόνοι που τους αντιλαμβάνονται είναι οι σεισμογράφοι και ουδείς άλλος.
Το μόνο που εμείς έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε διαβασμένοι για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού (πριν – κατά τη διάρκεια – μετά το σεισμό). Δηλαδή οι άνθρωποι μας λένε να είμαστε προετοιμασμένοι για σεισμό, στη χώρα που έχει τη μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.
Και να αποφεύγουμε να λαμβάνουμε “αντισεισμικά” μέτρα όπως αυτά της φωτογραφίας (λέμε εμείς)…