Κατηγορίες
κοινωνία

Συμπεριφορά για κλάματα σε εκκλησία

Ιερομόναχος (ο οποίος είναι προφανές ότι ζει στο δικό του κόσμο) τα έβαλε με μια 74χρονη που πήγε σε μοναστήρι για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία.
Ο ιερομόναχος, που λειτουργούσε στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας απευθύνθηκε με τρόπο άκρως υποτιμητικό στην 74χρονη που φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και της είπε ότι δεν θέλει καρναβάλια μέσα στην εκκλησία.

Ο άνθρωπος είναι αλλού και προφανώς δεν έχει καταλάβει τρία συγκεκριμένα πράγματα:

1. δεν έχει καταλάβει ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ και το να φορέσει κάποιος μάσκα σε κλειστό χώρο είναι το λιγότερο μια σωστή κίνηση από μέρους του (περιττό να αναφέρουμε πως πλέον όλα δείχνουν ότι οδηγούμεθα σε υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους)

2. δεν έχει καταλάβει ότι το ράσο που φοράει δεν του δίνει το δικαίωμα να απευθύνεται με τον τρόπο που απευθύνθηκε στη συγκεκριμένη κυρία αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο (και δεν είναι ο μόνος, κρυπτόμενοι πίσω από τα ράσα διάφοροι νομίζουν ότι μπορούν να λένε ότι θέλουν και να συμπεριφέρονται όπως τους κατέβει. Και έχουν την εντύπωση ότι το ράσο τους εξασφαλίζει κάποιου είδους “ασυλία”).

3. δεν έχει καταλάβει ότι η εκκλησία “του” κάθε άλλο παρά “του” είναι. Πρόκειται για μια μικρή αλλά ουσιαστική λεπτομέρεια την οποία αρκετοί παπάδες δεν την έχουν αντιληφθεί ακόμη.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Στεργιανή Γάκη, κόρη τη 74χρονης που δέχθηκε την αγενή αυτή λεκτική επίθεση από τον ιερομόναχο γράφει:

“Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδως και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδευσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας”.