Κατηγορίες
αγορά

Ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ από το πρωί

Ανοίγουν λοιπόν τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ κλπ, μετά από δυο μήνες και βάλε λουκέτου – λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Με δυσκολίες που είναι πρακτικής φύσης (π.χ. μεζούρες για να είναι στη νόμιμη θέση τα τραπεζοκαθίσματα), με δυσκολίες που πάντα υπήρχαν αλλά τώρα έχουν γίνει ακόμη μεγαλύτερες (οι λογαριασμοί ποτέ δεν σταμάτησαν να έρχονται στους επιχειρηματίες όλο αυτό το διάστημα που ήταν κλειστά τα μαγαζιά τους), με θέματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό (ίσως κάποιοι χρειαστεί να απολυθούν αν τα πράγματα δεν πάνε καλά), με θέματα που έχουν να κάνουν με τα ίδια τα μαγαζιά (ίσως κάποια δεν αντέξουν αν τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά).

Τι λέμε εμείς, λόγω της ημέρας;;

  • Στους επιχειρηματίες: καλές δουλειές και μακάρι όλα να πάνε κατ΄ευχή!
  • Στους πελάτες: στηρίξτε τα μαγαζιά της περιοχής σας, της πόλης σας, του χωριού σας – στηρίξτε τα μαγαζιά που πηγαίνατε για τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σας μέχρι τα μέσα Μαρτίου κι αν μπορείτε και άλλα (και γυρίστε την πλάτη σε όποιον θελήσει να βγάλει με φουσκωμένους λογαριασμούς τα σπασμένα δυο μηνών, χωρίς να σέβεται εσάς, τους κανόνες που θεσπίστηκαν για την υγεία σας και τα χρήματα που του αφήνετε)

Και κάτι για το τέλος: δεν πρέπει να μιλάμε για επανέναρξη! Είναι ψέμα η … “επανέναρξη”. Απ’ την αρχή ξεκινάμε όλοι, με νέους κανόνες. Και οι επιχειρηματίες, και οι πελάτες, και οι εργαζόμενοι.