Κατηγορίες
διάφορα κοινωνία

“Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για 1ο ραντεβού;;” – δείτε τι απάντησαν 995 άτομα

Ημέρα των Ερωτευμένων σήμερα και είπαμε λίγο να μπούμε στο κλίμα εμείς, να μπείτε και εσείς.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μια έρευνα που έχει να κάνει με πράγματα που ενδιαφέρουν και σχετίζονται με τη μέρα, όπως για παράδειγμα:

– ποιο είναι το καλύτερο μέρος για 1ο ραντεβού;
– τι δώρο θα ήθελε το άλλο μισό σας για τον Αγ. Βαλεντίνο;
– πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες έχουν “σχέδιο διαφυγής” (αν κάτι πάει στραβά στο πρώτο ραντεβού…);

Στο νέο της ερευνητικό έργο η ierax analytix (την οποία ευχαριστούμε για την άδεια που παρείχε στην Περισκόπηση για την παρουσίαση της έρευνας), διενήργησε μια «ρομαντική» έρευνα σε 995 κατοίκους Θεσσαλονίκης 17-30 ετών, για να εξετάσει θέματα σχετικά με το dating, το φλερτ και το σεξ στη νεολαία της πόλης!

Είναι τελικά ερωτική πόλη η Θεσσαλονίκη για τους νέους που μένουν σε αυτήν;

 

erevna 14feb thess

Όσον αφορά το καλύτερο μέρος για 1ο ραντεβού, μια βόλτα στην παραλία είναι η αγαπημένη επιλογή (38%), στα Κάστρα (20%), για καφέ (15%), ενώ πιο κάτω έρχονται μπαρ, εστιατόρια, σινεμά.

Για την πλειοψηφία των νέων η μέρα του Αγ. Βαλεντίνου δεν είναι κάτι ξεχωριστό (47%), θα βγει ραντεβού το 20%, 19% θα βγούνε με παρέα ενώ 4% θα κάτσουν σπίτι για μαραθώνιο ρομαντικών ταινιών. Αξίζει να σημειώσουμε πως για όσους έχουν σχέση διπλασιάζεται το ποσοστό που θα βγούνε ραντεβού!

Για το τι δώρο θα ήθελαν για τον Αγ. Βαλεντίνο, οι περισσότεροι θα ήθελαν μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι (39%), ένα ταξίδι (28%), γλυκά / σοκολατάκια (15%), γεύμα σε εστιατόριο (14%), λουλούδια (11%) και εσώρουχα (7%).

Η πλειοψηφία προσεγγίζει άτομα μέσω φίλων και γνωστών (50%), μέσω social media (14%), σε μπαρ/κλαμπ (13%) ενώ υπάρχει και το Tinder στο 5%.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως 45% των νέων, έχει ένα εναλλακτικό σχέδιο για να την… σκάσει από το 1ο ραντεβού, αν αυτό αποδειχθεί κατώτερο των περιστάσεων.
Οι γυναίκες μάλλον είναι πιο προετοιμασμένες, καθώς φτάνουν στο 55% όσες έχουν back up με μια φίλη τους!

Σχετικά με την προφύλαξη κατά τη διάρκεια του σεξ, το 59% παίρνει προφυλάξεις κάθε φορά. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε όσους έχουν εφήμερες ή περιστασιακές σχέσεις.

Τέλος, το 79% θεωρεί πως έχει επαρκή ενημέρωση γύρω από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, και 21% πως δεν έχει επαρκή ενημέρωση.