… υπάρχει μπριζόλα που μπορεί να κοστίσει όσο ένα μικρό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεκαπενταετίας;;
Κι όμως υπάρχει.
Βασικά υπάρχει μια σειρά από κρεατικά (μπριζόλες, φιλετάκια κλπ κλπ) που αν τα παραγγείλει κάποιος σε μαγαζί θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πρόκειται για κρεατικά που προέρχονται από μια ράτσα γιαπωνέζικων μοσχαριών που ονομάζονται Wagyu – καλύτερη “εκδοχή” θεωρείται η Japanese Black / Tajima.
Τα συγκεκριμένα ζώα εκτρέφονται με συγκεκριμένες μεθόδους και στη συνέχεια ευνουχίζονται με σκοπό το κρέας τους να “εξευγενιστεί”. Το βάρος τους κατά τη σφαγή κυμαίνεται αυστηρά από 260 έως 470 κιλά. Στη συνέχεια, το κρέας κατηγοριοποιείται ανάλογα με την ποιότητά του σε μια κλίμακα από το 1 έως το 12.
Σύμφωνα με τη συντριπτική πλειονότητα των σεφ που είναι παγκόσμια γνωστοί και μαγειρεύουν για το διεθνές τζετ-σετ, το συγκεκριμένο κρέας θεωρείται η Rolls Royce των κρεάτων. Για την Ιστορία, η τιμή του μπορεί να πιάσει ακόμη και τα 600 ευρώ το κιλό στη χοντρική.