Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Ιουλίου στην Αλεξάνδρεια, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας και φορέων της περιοχής.

Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη ενώ το ρόλο του έπαιξε και ο καιρός (λίγο πριν από την έναρξη ξεκίνησε να ψιχαλίζει ενώ υπήρχαν φόβοι για βροχή – μιλώντας με μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου μου ανέφεραν ότι το συλλαλητήριο θα γινόταν ακόμη και υπό βροχή).

Στο συλλαλητήριο (το οποίο είχατε την ευκαιρία, παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, να παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από την Περισκόπηση και sites που προχώρησαν στην αναμετάδοση) βασικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Λυγερός.


Πριν από τον βασικό ομιλητή μίλησαν στους συγκεντρωμένους:

  • εκπρόσωπος του Ομίλου Επίλεκτων Κρητικών,
  • ο π. Διονύσιος Ανθόπουλος, αρχιερατικός επίτροπος Αλεξάνδρειας – εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βέροιας Νάουσας και Καμπανίας (ο οποίος τελικά δεν συμμετείχε, επικαλούμενος το πανελλήνιο πένθος για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική),
  • ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης,
  • ο Κωνσταντίνος Κάμτσης (απόγονος του μακεδονομάχου οπλαρχηγού Γκ. Γιώτα και πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Γιαννιτσών).

Στο συλλαλητήριο το παρών έδωσαν αρκετοί αυτοδιοικητικοί της Αλεξάνδρειας (μεταξύ αυτών ο πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης, ο αντιδήμαρχος Στ. Δριστάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Όλγα Μοσχοπούλου, Στέφανος Δελιόπουλος, Κώστας Βενιόπουλος, Σωτήρης Τόκας, Γιάννης Κιρκιλιαννίδης), αυτοδιοικητικοί από την Ημαθία (μεταξύ αυτών οι Αν. Καγκελίδης από Βέροια και Θ. Γαϊτανίδης από Νάουσα), ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ν. Καρατζιούλα και Θεοφ. Τεληγιαννίδης, ο βουλευτής Ημαθίας Απόστ. Βεσυρόπουλος καθώς και οι δήμαρχοι Έδεσσας και Γιαννιτσών.