Το Goethe-Institut της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Goethe-Institute της Σόφιας, του Σαράγιεβο, του Βουκουρεστίου ανακοινώνει την ακόλουθη διοργάνωση: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2018 (CMA 2018)
Πιο αναλυτικά, η Ακαδημία Πολιτιστικής Διαχείρισης περιλαμβάνει:
1. Ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαθημάτων διάρκειας 5 ημερών στη Θεσσαλονίκη με διαλέξεις, σεμινάρια, συζητήσεις και επιτόπιες επισκέψεις από διεθνείς και τοπικούς επαγγελματίες του δημιουργικού κλάδου.
2. Μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με πρόσβαση σε έρευνες και ακαδημαϊκό υλικό.
3. Διεθνής συνάντηση στη Σόφια της Βουλγαρίας τον Σεπτέμβρη με προσκεκλημένους ομιλητές της δημιουργικής οικονομίας, όπου οι συμμετέχοντες στις CMA θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μία προσωπική εργασία ακαδημαϊκού επιπέδου.
4. Idea Camp, που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της διεθνούς συνάντησης.
5. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της Ακαδημίας Πολιτιστικής Διαχείρισης, το Goethe-Institut θα χρηματοδοτήσει μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας με το ποσό των 2.500 ευρώ 6 διαφορετικά πρότζεκτ που θα προκύψουν μετά τη συνεργασία των συμμετέχοντων από τις τέσσερις ακαδημίες.
Γιατί να υποβάλεις αίτηση;
Ο γενικός τίτλος του προγράμματος είναι «Καινοτόμες προσεγγίσεις στην Πολιτιστική Διαχείριση». Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα εισάγει σε ανερχόμενους επαγγελματίες του πολιτιστικού τομέα την έννοια της καινοτομίας στις πολιτιστικές βιομηχανίες και τον τρόπο επίτευξής της μέσα σε πολιτιστικούς οργανισμούς, χρησιμοποιώντας ένα ευέλικτο, βασισμένο στην πρακτική και εύκολα κατανοήσιμο πλαίσιο μάθησης. Η CMA θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν νέες δεξιότητες για να υποστηρίξουν τα δημιουργικά τους πρότζεκτ, εξετάζοντας τις σχέσεις αλλά και τις εντάσεις μεταξύ της καλλιτεχνικής αποστολής και του οικονομικού στόχου ενός πολιτιστικού εγχειρήματος. Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια, να εντοπίσουν και να επικοινωνήσουν με τις αγορές-στόχους και το κοινό τους και να εντείνουν τις δεξιότητές τους στην αποτελεσματική παραγωγή πολιτιστικών δράσεων.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί μια εξαιρετική ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα διεθνές δίκτυο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στις CMA της Σόφιας, του Σαράγιεβο και του Βουκουρεστίου, να αναπτύξουν το χαρτοφυλάκιο τους ως ομιλητές σε διεθνές επίπεδο και επιπλέον, να στήσουν ένα νέο συνεργατικό διεθνές πολιτιστικό πρότζεκτ και να λάβουν χρηματοδότηση 2.500 ευρώ για την υλοποίησή του.
Τι να αναμένεις από την Aκαδημία;
Εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων διάρκειας 5 ημερών στη Θεσσαλονίκη με Έλληνες και διεθνείς καθηγητές και επαγγελματίες.
Την επαφή με μια μεγάλη ομάδα ομοειδών επαγγελματιών από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και τη Ρουμανία.
Ατομική και ομαδική εργασία, online υποστήριξη και προσωπική καθοδήγηση.
Πρόγραμμα
• 27 Ιουνίου – 01 Ιουλίου Μία εβδομάδα εντατικής επιτόπιας εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Goethe της Θεσσαλονίκης και σε άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς της πόλης
• 02 – 25 Ιουλίου Πρόσκληση για τη σύνταξη περιλήψεων, οι οποίες θα αναπτυχθούν σε εργασίες για να παρουσιαστούν στη διεθνή συνάντηση της Σόφιας
• Σεπτέμβριος Διεθνής συνάντηση, εκδηλώσεις δικτύωσης και Idea Camp για τη διευκόλυνση της ανάπτυξης συνεργατικών διασυνοριακών πρότζεκτ
• Οκτώβριος Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συνεργατικά διασυνοριακά πρότζεκτ
Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;
Επαγγελματίες του πολιτισμού που δραστηριοποιούνται στο χώρο της λογοτεχνίας, του design, της μουσικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της αρχιτεκτονικής
Επιμελητές, Στελέχη μουσείων και γκαλερί, Βιβλιοθηκονόμοι, Παραγωγοί μουσικών εκδηλώσεων
Εκπρόσωποι πολιτιστικών τμημάτων τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτιστικών ιδρυμάτων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών
Απόφοιτοι πανεπιστημιακής ή επαγγελματικής σχολής στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης
Απόφοιτοι σχολών άλλων κατευθύνσεων με επαγγελματική εμπειρία στον πολιτιστικό κλάδο
Επαγγελματίες με μικρή εμπειρία στον τομέα του πολιτισμού ή σε άλλου είδους πρωτοβουλιών μέσω εθελοντισμού
Οι επιτυχημένοι υποψήφιοι θα πρέπει να μιλούν άπταιστα αγγλικά.
Δίδακτρα
200 ΕΥΡΩ, τα οποία περιλαμβάνουν:
• Εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης διάρκειας 5 ημερών
• Διεθνή συνάντηση και δράσεις δικτύωσης διάρκειας τριών ημερών στη Σόφια της Βουλγαρίας.
• Εκπαιδευτικό υλικό.
• Αξιολόγηση των μεμονωμένων εργασιών από ειδικούς.
• Καθοδήγηση / συμβουλευτική από τους τοπικούς επαγγελματίες.
• Δυνατότητα ομιλίας στη διεθνή συνάντηση της Σόφιας
• Συμμετοχή στο Idea Camp.
• Δυνατότητα ανάπτυξης ενός νέου συνεργατικού και διασυνοριακού πρότζεκτ και χορηγία χρηματοδότησης ύψους 2.500 ευρώ για την υλοποίησή του.
• Μεσημεριανά γεύματα κατά τη διάρκεια της εντατικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη
• Έξοδα μεταφοράς, διαμονής και γεύματα κατά τη διάρκεια της τριήμερης διεθνής συνάντησης στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Πώς να αιτηθείς;
• Κείμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος (μέγιστο 300 λέξεων) που θα διευκρινίζει τα κίνητρά και την περιγραφή ενός πρότζεκτ που θέλεις να αναπτύξεις περαιτέρω και να βρεις πιθανώς συνεργάτες μέσω της ακαδημίας
• Ενημερωμένο βιογραφικό σημείωμα
• Πρόσθετο υλικό όπως χαρτοφυλάκιο, σύνδεσμοι κ.λπ. (εάν υπάρχουν)Λάβετε υπόψη ότι το σύνολο των εγγράφων δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέγεθος των 7 MB.
Όλα τα έγγραφα πρέπει να υποβληθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση cma.thessaloniki@goethe.de πριν την Παρασκευή, 08. Ιουνίου 2018.
Θα επιλεγούν έως 20 υποψήφιοι από την ομάδα έργου με εκπροσώπους του Goethe-Institut και τον επιμελητή του προγράμματος. Οι επιλεγμένοι υποψήφιοι θα ενημερωθούν μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα της περσινής έκδοσης της Aκαδημίας Πολιτιστικής Διαχείρισης.
Πληροφορίες:
Άρης Καλόγηρος
Τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
Goethe-Institut Thessaloniki
E: aris.kalogiros@thessaloniki.goethe.org