Κατηγορίες
παιδεία

Βιωματικό εργαστήρι με θέμα τα συναισθήματα και την έκφρασή του στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας

Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Βέροιας “ΠΡΟΣΒΑΣΗ” πραγματοποιήθηκε εργαστήριο με θέμα τα συναισθήματα και την έκφραση αυτών.

Στο εργαστήριο συμμετείχε ομάδα μαθητών και μαθητριών μας που παρακολουθούν διάφορα βιωματικά εργαστήρια που θα έχουν συνέχεια και την επόμενη σχολική χρονιά. Σκοπός των εργαστηρίων είναι η πρόληψη, η ενημέρωση, η έκφραση, η αποδοχή του διαφορετικού, η βίωση μέσα από ψυχοπαιδαγωγικά παιχνίδια και διεργασίες με στόχο την τόνωση της αυτοεκτίμησης των μαθητών/τριών.

Το πρώτο εργαστήριο έγινε με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά μέσα από ευχάριστες βιωματικές δραστηριότητες :


• να αναγνωρίσουν και να κατονομάσουν διάφορες εκφράσεις, γκριμάτσες, συναισθήματα ή ψυχικές καταστάσεις που όλοι κατά καιρούς βιώνουμε.
• να μάθουν τα παιδιά ότι τα συναισθήματα είναι μέρος της ψυχικής μας κατάστασης και άρα της ζωής μας.
• να διηγηθούν μέσα από προσωπικές εμπειρίες δικά τους βιώματα και συναισθήματα.
• τέλος να αναζητήσουν κοινωνικούς τρόπους αντιμετώπισης κυρίως δύσκολων και επώδυνων ψυχικών συναισθηματικών καταστάσεων όπως είναι η οργή, ο θυμός, η λύπη και η θλίψη για μια πιο διεξοδική διαχείριση αυτών.

“Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες του Κέντρου Πρόληψης « ΠΡΟΣΒΑΣΗ «την κ. Σέβη Γεωργιάδου Κοινωνική Λειτουργό και την κ. Φανή Μπασιούρα Ψυχολόγο για τη συνεργασία τους , το χρόνο που μας διέθεσαν. Επίσης τις ευχαριστούμε για την ευαισθησία που έδειξαν στην προσέγγιση και παρουσίαση του όλου προγράμματος.” καταλήγει η ανακοίνωση του σχολείου.