Κατηγορίες
παιδεία

Ημερίδας της ΕΜΕ με ομιλητή τον καθηγητή Μιχάλη Λάμπρου

Το Παράρτημα της Ε.Μ.Ε. Ημαθίας συνεχίζοντας έναν κύκλο προγραμματισμένων εκδηλώσεων-ημερίδων διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 09:30 ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μιχάλη Λάμπρου.

“Ήταν τιμή μας που ένας διεθνούς φήμης καθηγητής αποδέχθηκε την πρόταση του παραρτήματός μας να βρεθεί στη Νάουσα για δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες. Ο κ. Λάμπρου κατάφερε και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, μαθητών και συναδέλφων, με την απλότητα και τη μεταδοτικότητά του.

 

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Νάουσας για τη παραχώρηση της αίθουσας, τη διευθύντρια του 1ου Γ.Ε.Λ. κ.Κουφοπάνου για τη βοήθεια στην οργάνωση της ημερίδας καθώς και τους χορηγούς μας το ζαχαροπλαστείο «Σούλα» , τον κ. Λιακόπουλο Δημήτριο” αναφέρει το παράρτημα Ημαθίας της ΕΜΕ.

 

Βίντεο από τις ομιλίες:

Μαθηματικά μαγικά τρικ

Τα ύψη τριγώνου συγκλίνουν

Ευχαριστούμε θερμά το http://www.verianet.gr για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.


Λίγα λόγια για τον ομιλητή…

Ο καθηγητής Μιχάλης Λάμπρου σπούδασε μαθηματικά στο Imperial College του Λονδίνου από το οποίο πήρε το πτυχίο του το 1973 με βαθμό Άριστα καθώς και τον τιμητικό τίτλο του Associate of the Royal College of Science (A.R.C.S.), πάλι µε άριστα. Από το ίδιο πανεπιστήμιο πήρε τον τίτλο του M.Sc. τελειώνοντας µε τον ανώτερο δυνατό βαθµό (Distinction).. Διδάκτορας ανακηρύχθηκε στο King’s College το 1977 με επόπτη καθηγητή τον J.A.Erdos. Το ειδικό ενδιαφέρον του είναι η Συναρτησιακή Ανάλυση, η Θεωρία Τελεστών, η Θεωρία Βάσεων αλλά και η Ιστορία των Μαθηματικών. Από το 1978 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου έχει εξαντλήσει την κλίμακα των βαθμίδων, μέχρι και εκείνη του τακτικού καθηγητή που κατέχει. Έχει διδάξει επίσης σε ξένα Πανεπιστήμια (Alabama, Λονδίνο, Αυστραλία)

Το δημοσιευμένο έργο του είναι πλούσιο και ποικίλο. Έχει δημοσιεύσει 25 ερευνητικές εργασίες στα Καθαρά Μαθηματικά, έχει ασχοληθεί ερευνητικά με την Ιστορία των Μαθηματικών, είναι πολλές οι αναφορές στο έργο του από άλλους ερευνητές , έχει ανακοινώσει τα ερευνητικά του αποτελέσματα σε μεγάλο αριθμό από διεθνή συνέδρια, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του Δελτίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, έχει γράψει 5 βιβλία εκ των οποίων τα 2 είναι σχολικά και το ένα Λεξικό Αγγλοελληνικών Μαθηματικών όρων, έχει μεταφράσει 5 βιβλία, έχει επιμεληθεί 16, έχει συγγράψει, εκτός από σημειώσεις για τους φοιτητές του, αρκετά άρθρα εκλαϊκεύοντας επιστημονικές έννοιες καθώς και λήμματα σε ξένες εγκυκλοπαίδειες. Διοργανώνει εδώ και χρόνια τον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό Kangaroo και τέλος, εκπροσώπησε τη χώρα μας, ως αρχηγός αποστολής, σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες τέσσερις φορές.

Θεωρεί την Μέση Εκπαίδευση νευραλγικό τομέα της κοινωνίας μας και έτσι είναι πλούσια η συμβολή του σε αυτή. Εκτός από την συγγραφή δύο σχολικών βιβλίων που προαναφέρθηκαν έχει επιμορφώσει καθηγητές Μέσης στο μάθημα της Πληροφορικής στα Λύκεια, έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την κρίση και διόρθωση σχολικών βιβλίων και έχει διδάξει στην ΣΕΛΜΕ και στα ΠΕΚ τους καθηγητές Μέσης.