Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αυξάνονται οι δήμοι που προχωρούν σε διακοπή των εργασιακών τους σχέσεων με συμβασιούχους

Αυξάνονται οι Δήμοι σε όλη τη χώρα που προχωρούν σε απολύσεις συμβασιούχων στην καθαριότητα, υπό το πρίσμα της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και των εξελίξεων που ακολούθησαν όπως η ρύθμιση του υπουργού Π. Σκουρλέτη  – που φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για το όλο μπέρδεμα- καθώς και η εγκύκλιος του υπουργείου αλλά και η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που τελικά σταμάτησε.

Οι Δήμοι Ρόδου (συνολικά 127 άτομα), Αλεξάνδρειας (20 άτομα) και Καρπάθου (12 άτομα) ήταν από τους πρώτους που προχώρησαν σε εφαρμογή της απόφασης του Ελεγκτικού προτού καν να σημειωθούν οι υπόλοιπες εξελίξεις.

Πλέον, οι δήμαρχοι και σε άλλους Δήμους με αποφάσεις τους διακόπτουν την εργασιακή σχέση των Δήμων τους με τους συμβασιούχους. Ενδεικτικά:

  • Δήμος Νεάπολης – Συκεών (35 άτομα στις 29/6/2017, τα οποία είχαν απολυθεί και στα μέσα Απριλίου, πριν από την απόφαση του Ελεγκτικού, αλλά η απόλυσή τους ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης),
  • Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας (35 άτομα στις 30/6/2017),
  • Ραφήνας – Πικερμίου (6 άτομα, από 21/6/2017).

Στο μεταξύ και άλλοι Δήμοι εξετάζουν είτε σε έκτακτες είτε σε τακτικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων το συγκεκριμένο θέμα. Παράδειγμα ο Δήμος Μαρκόπουλου – Μεσογαίας που θα εξετάσει το θέμα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα γίνει στις 7/7.