Κατηγορίες
σεισμός

6,1 Ρίχτερ μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου στο μεσημέρι της Δευτέρας

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2017 στην περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η δόνηση που σημειώθηκε στις 15:28 είχε ένταση 6,1 Ρίχτερ και το επίκεντρο του σεισμού προσδιορίστηκε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν περίπου 11 χιλιόμετρα.

Από την ισχυρή δόνηση (που έγινε αισθητή και στην Τουρκία) υπάρχουν πολλές ζημιές σε χωριά της Μυτιλήνης – αναφέρεται ότι έχουν καταρρεύσει σπίτια σε χωριά, ότι υπάρχουν πολλές ζημιές σε άλλα, ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε κεντρικές επαρχιακές οδούς στο νησί καθώς και στη βόρεια Χίο. Η Π.Υ. από την πρώτη στιγμή καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να απεγκλωβιστούν και οι ελάχιστοι που εγκλωβίστηκαν.
Οι καταγεγραμμένοι μετασεισμοί είναι αρκετοί και φτάνουν τις πρώτες ώρες μέχρι και τα 4,1 Ρίχτερ ενώ επιστήμονες είναι συγκρατημένοι και αναφέρουν πως θα πρέπει να αναμένουμε λίγες ημέρες αλλά και πως θα πρέπει να γίνουν άμεσα έλεγχοι των κτιρίων. Επισημαίνουν δεν ότι ένας σεισμός αυτού του μεγέθους είναι πιθανός τουλάχιστον μια φορά το χρόνο στη χώρα μας.