Κατηγορίες
παραπολιτικά

Οι αναταράξεις, οι αντιδράσεις και οι εκφρασμένοι «παραπολιτικοί καημοί»

Μια σχετική αναταραχή καταγράφουν φίλοι δημοσιογράφοι από Βέροια και Νάουσα στις παρατάξεις της πλειοψηφίας στους δυο αυτούς Δήμους της Ημαθίας, μια αναταραχή που έρχεται να… «κουμπώσει» και σε όσα συμβαίνουν και στην παράταξη της πλειοψηφίας στα καθ’ ημάς, στο Δήμο Αλεξάνδρειας.

Τι συμβαίνει, τι ακριβώς βγαίνει προς τα έξω, τι συζητείται εντός και μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, αυτό είναι ένα θεματάκι προς διερεύνηση και συζήτηση.

Το σίγουρο είναι πως η φθορά της εξουσίας έχει χτυπήσει μέσα σε 2,5 χρόνια τις πλειοψηφίες και φέρνει προβλήματα, οι προσμονές που βασίζονταν σε προσωπικούς σχεδιασμούς που δεν υλοποιήθηκαν φέρνουν αντιδράσεις…

(που κάποιες φορές έχουν βάση και κάποιες άλλες είναι παντελώς αβάσιμες) ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως οι όποιες αντιδράσεις καταγράφονται μετά από αλλαγές ή λίγο πιο νωρίς (όταν κάποια πράγματα έχουν ήδη δρομολογηθεί και το μόνο που αναμένεται είναι η δημοσιοποίησή τους) …

Η διαφορά είναι στο ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι σύμβουλοι ανεξαρτητοποιούνται, σε κάποιες άλλες παραμένουν εντός, σε κάποιες βγαίνουν στο ξέφωτο και τα λένε ενώ σε άλλες διοχετεύουν σε sites και blogs τον «παραπολιτικό καημό» τους κλπ κλπ κλπ.

Το πόσο θα αντέξουν οι συνδυασμοί σε αυτές τις αναταράξεις είναι επίσης ένα θεματάκι. Όλα πάντως εξαρτώνται από τη συνοχή εκάστης παρατάξεως, από την πραγματική δημοφιλία όσων αποχωρούν ή δηλώνουν ότι αποχωρούν ή που μένουν (αφού πολλές φορές ο “ντόρος” από τις αποχωρήσεις ή τις δηλώσεις που δείχνουν πικρία και απογοήτευση είναι μικρότερος του αναμενόμενου) καθώς και από τη μαεστρία με την οποία θα χειριστούν τις συγκεκριμένες καταστάσεις οι δήμαρχοι των τριών Δήμων.

Και έχουμε μπροστά μας ακόμη δυο χρονάκια «γεμάτα», για να μην πούμε δυόμισι, αν τελικά αποφασιστούν οι αλλαγές που (φαίνεται πως) σχεδιάζει η Κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση….