Κατηγορίες
κοινωνία

Μέχρι τα τέλη του Γενάρη του 2017 το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα

koinoneisodalliΜέχρι τα τέλη του Γενάρη του 2017  αναμένεται να ξεκινήσει η επεκταθεί η εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.)» σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για ένα προνοιακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Η διαφορά με όσα ίσχυαν μέχρι τον Γενάρη του 2017 έγκειται στο ότι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα καταβάλλεται πλέον σε δικαιούχους που διαμένουν σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στους 30 Δήμους που είχαν επιλεγεί για την πιλοτική λειτουργία του προγράμματος. Η πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό αφορά περίπου 700.000 δικαιούχους.

* Η έννοια της ακραίας φτώχειας ορίζεται ως η κατοχή εισοδήματος κάτω από ένα ορισμένο όριο και περιουσιακών στοιχείων κάτω από ορισμένη αξία. Περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, στον ιστότοπο του Κοινωνικού Προγράμματος Αλληλεγγύης.