Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης Δήμος Αλεξάνδρειας Νάουσα τοπική αυτοδιοίκηση

Στην 6η Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Γκυρίνης και Κουτσογιάννης

ellgermsynel20161104-2Στην 6η Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, μια ιστορία στην οποία πρωταγωνιστές είναι ο Φούχτελ και οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησής του για μια ακόμη «αξιοποίηση» με γερμανική σφραγίδα (όταν κάποιος ακούει Φούχτελ πρέπει να τρέχει μακριά, γιατί το λιγότερο με το οποίο μπορεί να μπλέξει είναι καμηλοδρομίες…), βρέθηκαν οι δήμαρχοι Αλεξάνδρειας και Νάουσας – Παν. Γκυρίνης και Νικ. Κουτσογιάννης αντίστοιχα.

Η Συνδιάσκεψη – που ξεκίνησε με μήνυμα της Δωροθέας αλλά και υπό τη σκιά της ενός ψηφίσματος διαμαρτυρίας από 182 αυτοδιοικητικούς από όλη τη χώρα – πραγματοποιήθηκε φέτος στο Ναύπλιο.

Διοργανωτές της φέτος ήταν ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Ναυπλιέων.

ellgermsynel20161104Η συνάντηση στο Ναύπλιο επισκιάστηκε επίσης και από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν έξω από τον χώρο που διεξάγονταν αυτοδιοικητικοί φορείς, κοινωνικές οργανώσεις, μέλη της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ και πολίτες.

Στη συγκέντρωση υπογραμμίστηκε από τους διαμαρτυρόμενους η οργανωμένη όπως αναφέρεται προσπάθεια των Γερμανών να στραφούν οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και οι Δήμοι της χώρας μακριά από την εθνική υπόθεση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και να απαλλαγεί η σύγχρονη Γερμανία από το άγος των ναζιστικών εγκλημάτων.

Από την άλλη μεριά, όσοι μίλησαν εντός της αίθουσας κατά την έναρξη των εργασιών, αναφέρθηκαν σε αφορμή για την ανάπτυξη ενός διαλόγου σχετικού με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέας πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και σε συνεργασίες των μονάδων της Τ.Α. μέσα από ένα ορθολογικό και υλοποιήσιμο σχέδιο.

Επίσης έκαναν αναφορά σε υπέρβαση των επιφυλάξεων για συνεργασίες μέσα από τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Μεταξύ άλλων έγινε και λόγος για «ριζοσπαστικές και τολμηρές κινήσεις» που θα επιτρέψουν σε  Ελλάδα και Γερμανία να κάνουν ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά. Στα θετικά όσων ακούστηκαν εντός της αίθουσας ήταν αυτό που υπενθυμίστηκε στους Γερμανούς (προφανώς), ότι δηλαδή η ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσει οργανωμένα στην αντιμετώπιση της κρίσης, με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Νότου.

—–

στον Φούχτελ και στην εν Ελλάδι δράση του έχουμε αναφερθεί πολλές φορές εδώ και χρόνια – από το 2011. Γιατί η παρουσία του (ως εντεταλμένου της Γερμανικής Κυβέρνησης) είναι διαχρονική, άσχετα ποιος είναι στην Κυβέρνηση στην Ελλάδα. Ρίξτε μια ματιά ενδεικτικά διάφορες σχετικές αναρτήσεις που υπάρχουν από το 2011 και μετά, π.χ. ΕΔΩ, ΕΔΩ ή ΕΔΩ.