Κατηγορίες
διάφορα

Πρόεδρος από… βιασύνη

mpresidΗ σιγουριά και η βιασύνη (κλασσικό σύμπτωμα και τοπικό επίπεδο – εξαιτίας της επισκεψιμότητας και των… κλικ) δημιουργεί προβλήματα κι είναι μια ιστορία που επαναλαμβάνεται αρκετές φορές. Μια τέτοια ιστορία, βιασύνης «έτυχε» και στο μεγάλο αμερικανικό περιοδικό Newsweek.

Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει τόσο με το αναμνηστικό – επετειακό τεύχος του περοδικού και την Clinton ως πρόεδρο, αφού πρακτική είναι σε τέτοιες περιπτώσεις η δημιουργία δυο διαφορετικών εκδόσεων. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι συνεργάτης παραγωγής του περιοδικού (Topix Media) πρόλαβε και διένειμε την εκδοχή που έχει την Clinton για πρόεδρο των ΗΠΑ. Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ βγήκαν περίπου 125.000 αντίτυπα, …

τα οποία τώρα πρέπει να αποσυρθούν ώστε να υπάρχει στην κυκλοφορία το «κανονικό» εξώφυλλο του αναμνηστικού τεύχους, με τον Trump φάτσα-κάρτα, αφού και αυτό το εξώφυλλο είχε τυπωθεί αλλά στάλθηκε προς πώληση το άλλο με την Clinton (προφανώς ως πιο… στανταράκι).

– παρόμοια ιστορία συνέβη και στις αμερικανικές προδρικές εκλογές του 1948, με την εφημερίδα Chicago Daily Tribune, που έβγαλε για πρόεδρο τον ηττημένο των εκλογών τότε.

– η νίκη του Trump πάντως έδωσε αφορμή και για φήμες για υποψηφιότητες για τις εκλογές του 2020: ακούγονται διάφορα ονόματα, μεταξύ αυτών του Kanye West ή της Michelle Obama. Και ακόμη μένουν 70 μέρες για να ορκιστεί ο Trump…