Κατηγορίες
στήλες

Ηλέκτρα: Καταλήψεις που οδηγούν παντού, ο πλανητάρχης Τράμπ και 2-3 προτάσεις μόδας

electra1 copyΟ αγαπημένος σας φαντομάς επέστρεψε κορίτσια και αγόρια. Νωρίτερα από ότι υπολόγιζα αλλά σας πεθύμησα. Άφησα κατά μέρος άλλες δουλειές μου και να ‘μαι τώρα μπροστά σας. Έχουμε πολλά να πούμε και σήμερα. Φύγαμε λοιπόν…

Κατάληψη ξεκίνησαν τη Δευτέρα που μας πέρασε τα σχολεία στη χώρα. Τα αγωνιστικά νέα τα ήξερα νωρίτερα, ήδη από τη Παρασκευή το απόγευμα, από παιδιά φίλων που μου το εκμυστηρεύτηκαν. Όταν τους ρώτησα τον λόγο για την κατάληψη πήρα την εξής απάντηση:

«επειδή τη Δευτέρα είναι η πανελλήνια ημέρα κατάληψης». Εννοείται ότι έσκασα από τα γέλια, ταυτόχρονα όμως το βρήκα πολύ ευρηματικό. Μπράβο παιδιά.

Και τι να έλεγα εγώ σε αυτά τα παιδιά; Μην κάνετε κατάληψη; Ας το δούμε λίγο από τη ρομαντική του πλευρά το θέμα, κοιτώντας που έφτασε ο Αλέξης. Συμπέρασμα; Ποτέ δεν ξέρεις…!!! Κι αν πούμε περί «κακού δρόμου» στον οποίο οδηγούν οι καταλήψεις, τότε τα παιδιά θα μας δείξουν και προς το Μέγαρο Μαξίμου. Όχι πως πάντα οι καταλήψεις σε κάνουν πρωθυπουργό.

Ας πάμε όμως και στην ουσία του πράγματος τώρα. Δεν είναι κακό πράγμα η κατάληψη, αρκεί να υπάρχουν σοβαροί λόγοι γι αυτό. Μαθαίνουν τα παιδιά να διεκδικούν, να αγωνίζονται και γενικά να γίνονται ενεργά μέλη της κοινωνίας και των προβλημάτων αυτής. Το προτιμώ από το να τα βλέπω να κάθονται υποτίθεται «παρέα», αλλά να μη συνομιλούν μεταξύ τους και να παίζει το καθένα με το κινητό του. Και για να σας προλάβω εσάς με την αντίθετη άποψη σας λέω ότι υπέρ των καταλήψεων είμαι, αλλά ΚΑΤΑ του βανδαλισμού των σχολικών κτηρίων. Και εμείς κάναμε καταλήψεις κάποτε, αλλά το σχολείο το φυλούσαμε σαν τα μάτια μας.

Σήμερα θα αλλάξουμε ήπειρο. Ημισφαίριο. Και θα πάμε στην Αμερική, που αλλού; Αμερικανικές εκλογές αλλά με τα μάτια της Ηλέκτρας. Έτσι όπως τις είδα εγώ.

Εγώ ένα έχω να πω. Μια ευκαιρία είχαμε κορίτσια να ‘χουμε γυναίκα στο τιμόνι του πλανήτη και τη χάσαμε. Τι να πει κανείς; Άβυσσος η ψυχή του ψηφοφόρου. Εγώ όμως θα σταθώ και σε δυο ακόμη σημεία. Πρώτον, το ξέρατε ότι υπάρχει μια πόλη στις ΗΠΑ με το όνομα Αλεξάνδρεια; Ναι παρακαλώ υπάρχει και εκεί Αλεξάνδρεια. Αυτοί που με φιλοξενούν βρήκαν και το αποτέλεσμα των εκλογών εκεί. Η Αλεξάνδρεια των ΗΠΑ δεν είχε κάποτε και το καλύτερο όνομα (αφού σε αυτή το δουλεμπόριο ήταν  στην ημερήσια διάταξη), αλλά τα τελευταία 200 χρόνια έχει αναβαθμιστεί. Ρόλο έπαιξε και η εγγύτητά της με την πρωτεύουσα. Η πόλη αυτή έβγαλε πρώτη σε ψήφους την Χίλαρι. Μας έβγαλε ασπροπρόσωπες κορίτσια.

trclint16Γι αυτό ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της πόλης, στηρίζοντας γυναίκες υποψηφίους στις επερχόμενες εκλογές (συγγνώμη αγόρια).

Δεύτερον σημείο που θα σταθώ είναι το πορτοκαλί πρόσωπο του νέου πρόεδρου. Τεχνητό μαύρισμα κάνει ο Ντόναλντ, το οποίο σε συνδυασμό με το λάθος μακιγιάζ και το κίτρινο μαλλί δίνει αυτό το πορτοκαλί που γίνεται ακόμη πιο έντονο όταν βγαίνει στην τηλεόραση. Συμβουλή λοιπόν προς το νέο πλανητάρχη: να σταματήσει το solarium (θα ζήσει και χωρίς αυτό). Ειδάλλως θα πρέπει να προσλάβει ένα πολύ εξειδικευμένο make-up artist. Γιατί θα τον πιάσουν στο στόμα τους τα αμερικανικά tabloids και θα τρέχει και δε θα φτάνει. Αυτά είναι ικανά να του βγάλουν ένα ακόμη παρατσούκλι. Ας προσέξει λοιπόν γιατί με τη φωτιά δεν παίζουν.

Όσο για τη Χίλαρι που δεν βγήκε, τα κουτσομπολιά στην Αμερική πάνε και έρχονται πλέον και έχουν να κάνουν με διαζύγιο από τον άτακτο Μπιλ. Ήταν λένε η πολιτική και οι στόχοι που τους ένωναν τόσα χρόνια, ειδικά μετά από την πιο γνωστή περιπέτεια που είχε ο άτακτος Μπιλ, με την Λεβίνσκι. Τώρα που τέλειωσαν οι αγώνες για εξουσία, τα gossip της Αμερικής λένε πως το διαζύγιο είναι κοντά.

Επιστροφή όμως στην δική μας Αλεξάνδρεια και πάλι. Όπου το προσφυγικό εξακολουθεί να απασχολεί. Συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης τα ΔΣ των συλλόγων γονέων των Δημ. Σχολείων της Αλεξάνδρειας με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας, τον κ. Διαμαντόπουλο, αλλά και με υπαλλήλους που είναι επιφορτισμένοι με το θέμα της υγιεινής των μικρών προσφυγόπουλων. Τα μικρά θα πάνε στο σχολείο, τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα. Δεν ξέρω αν η είσοδος των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Αλεξάνδρειας θα διώξει τη ρετσινιά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Αν και ότι έγινε δεν δίνει την πραγματική εικόνα της Αλεξάνδρειας, αφού είναι θλιβερή μειοψηφία οι ρατσιστές και οι ξενόφοβοι. Όπως  παντού, έτσι και στην Αλεξάνδρεια. Μικρή, θλιβερή μειοψηφία που βρήκε την ευκαιρία να κάνει γνωστές τις παράλογες απόψεις της.

paidprosf-alex 20160420-2Με τη φοίτηση στο σχολείο σίγουρα θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδάκια αυτά να μορφωθούν, να μάθουν πέντε γράμματα. Γιατί κανένας και για κανέναν απολύτως λόγο δεν δικαιούται να στερεί τη μόρφωση από κανένα παιδί στο κόσμο. Θεμιτή η ανησυχία αρκετών γονέων. Όμως η εμμονή στα περί υγιεινής ενώ οι αρμόδιοι δίνουν όλες τις εγγυήσεις, εμένα μου φαίνεται πως πάει να κρύψει άλλα πράγματα που δεν έχουν θέση στην κοινωνία της Ελλάδας. Ήδη οι καταστάσεις έχουν στερήσει από τα παιδιά αυτά τις γειτονιές τους, τους φίλους τους, τα σπίτια τους και σε πολλές περιπτώσεις τους γονείς τους. Τους έχουν στερήσει μια «κανονική» παιδική ηλικία. Ας μην τους αφαιρέσουμε και το δικαίωμα στη μόρφωση.

Ξανά στην Αμερική, που ειδικά αυτές τις μέρες έχει λόγω των εκλογών στραμμένα στα φώτα επάνω της. Η Μισέλ, η γυναίκα του Ομπάμα που θα φύγει από την προεδρία σε λίγο καιρό, από την αρχή είχε κερδίσει τις γυναικείες εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της. Τη βοηθάει και ο σωματότυπός της, αφού είναι πανύψηλη. Στην αρχή έκανε εμφανίσεις με σχετικά συντηρητικά ρούχα στις δημόσιες εμφανίσεις της ή casual στις πιο χαλαρές στιγμές. Λογικό. micmelwhouseΌταν όμως πήρε τον αέρα, τότε οι εμφανίσεις με λουλουδάτα σύνολα που το μήκος της φούστας έφτανε λίγο επάνω από το γόνατο έδιναν και έπαιρναν. Μυθικά τα elegant gown που ανά τακτά χρονικά διστήματα φοράει.

Στη συνάντηση που είχε προχτές με την καλλονή γυναίκα του Τράμπ έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της, με ένα σύνολο του Narciso Rodriguez στο οποίο η πορτοκαλί ρίγα κυριάρχησε σε συνδυασμό με 10ποντες γόβες. Όπως εξαιρετικό ήταν και ένα φόρεμα που φορούσε πριν από λίγο καιρό, το οποίο ήταν άψογα συνδυασμένο με σανδάλια Fendi. Για την καινούργια δεν θα πούμε πολλά ακόμη, πάντως η Μισέλ θα μας λείψει γιατί δεν ήταν πουριτανή και στο ντύσιμο αποτέλεσε όαση σε σχέση με τις τελευταίες «πρώτες» κυρίες που πέρασαν την τελευταία εικοσαετία.

elektr20161111Ας αφήσουμε τη Μισέλ όμως και τα ακριβά κι ας έρθουμε στα δικά μας. Ένα έχω να σας πω (τώρα που είναι κι η περίοδος των εκπτώσεων): φέτος θα παίξει πολύ βελούδο. Και κάπες. Μακριές ή mod και cropped, που θα εντυπωσιάσουν. Το χρώμα δεν αποτελεί περιορισμό, αφού θα παίξουν μονόχρωμες αλλά και καρώ. Μια καλή ευκαιρία είναι και οι πλεκτές κάπες. Ευκαιρία για οικονομία και για να ξεσκουριάσουμε κορίτσια τις ικανότητές μας στο πλέξιμο. Επιστρέφει επίσης το sheepskin. Με λίγο ψάξιμο μπορούμε να βρούμε κάτι οικονομικό και καλό. Πολλά από τα καταστήματα έχουν ρίξει τις τιμές γενικά, βλέπουν την κρίση και θέλουν και αυτά να πουλήσουν. Οπότε ψάξτε γιατί ευκαιρίες υπάρχουν πάντοτε.

Σε παπούτσια θα αναφερθώ σε επόμενο ραντεβού. Αν όμως μέχρι τότε βγείτε στην αγορά, ρίξετε μια ματιά για peep toe παπούτσια αλλά και για παπούτσια με λουράκια που δένουν στον αστράγαλο. Επίσης θα βρείτε οικονομικές λύσεις. Περπατήστε λίγο παραπάνω και όλο και κάπου θα βρείτε αυτό που ζητάτε σε λογικές τιμές.

Για το τέλος θα ήθελα να γράψω και μια αράδα για τον Λέοναρντ Κοέν, που έφυγε στα 82 του. Μας συντρόφευσε πολλά νεανικά βράδια μας. Φωνή από τις λίγες. Ας είναι καλά εκεί που είναι πλέον.

Κάπου εδώ όμως θα κλείσω για να μη σας κουράσω (αν και θα μπορούσα να γράφω για ώρες, ειδικά για αυτά που σας έγραψα προς το τέλος). Κλείνω με ένα τραγούδι που με γεμίζει με αισιοδοξία κάθε φορά που το ακούω και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας μαζί με τις ευχές μου για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο.

Πολλά φιλιά

electra-redrose