Την ώρα που ο κόσμος γύρω μας κινείται με πολύ γρήγορο ρυθμό, τη στιγμή που ακόμη και στην Ελλάδα τα πράγματα «τρέχουν», η συζήτηση στην Ελλάδα περιστρέφεται αποκλειστικά και μόνο γύρω από τη συγκρότηση του ΕΣΡ και τον… Πολύδωρα.
Τόσο καλά πάμε, τέτοιος είναι ο «καημός» τόσο της Κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των υπολοίπων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε τη CETA και τα κράτη μέλη θα δεθούν χειροπόδαρα ακόμη πιο σφιχτά. Ο Ερντογάν όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει για τις «αδικίες» που υπέστη η χώρα του στο Αιγαίο και βλεφαριάζει προκλητικά σε κάθε του κουβέντα το ανατολικό Αιγαίο. Η χώρα θα τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε λίγες ημέρες, μια που (πρώτα) ο Λαβρόφ και (στη συνέχεια) ο Ομπάμα θα έρθουν στην Αθήνα.
Η Επιτροπεία ψάχνει νέους τρόπους (με τη χρήση των παλιών «καλών» και γνωστών μεθόδων) για να αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα τα εργασιακά. Και φυσικά υπάρχουν και μια σειρά από άλλα θέματα τα οποία οι πολιτικοί μας φαίνονται ανίκανοι να αντιμετωπίσουν: το χρέος (που δεν μειώνεται με τίποτε), η Οικονομία (που δεν ξεκολλάει από τον βούρκο, παρά τις συνταγές που εφαρμόζονται πειραματικά στην Ελλάδα από τα ευαγή Ιδρύματα που μας έχουν αναλάβει-περιλάβει), το θέμα της φορολόγησης, των πλειστηριασμών των ακινήτων και της «αξιοποίησης» της Κρατικής Περιουσίας και στρατηγικών τομέων της Οικονομίας (οι σχεδιασμοί για αλλαγές ή οι μεταβιβάσεις στην ιδιοκτησία δεν έχουν σταματήσει και οι διαδικασίες εκτελούνται κανονικά).
Και προσέξτε και κάτι σημαντικό που στις ειδήσεις παίζει ως 15η-16η είδηση, μια δήλωση που ήρθε από ESM μεριά και που αποτελεί μια ακόμη παραδοχή ότι τα Μνημόνια έχουν φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα: “μπορούμε να δανείσουμε με ευκολία την Ελλάδα, αν χρειαστεί (…)”. Δηλαδή η παραμονή στο γύψο θα παραταθεί στον αιώνα τον άπαντα!
Ίσως λοιπόν, αν καταφέρουν να συγκροτήσουν Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ), να λυθούν όλα – ή έστω τα περισσότερα – από τα παραπάνω…
Μία απάντηση στο “Ίσως αν το ΕΣΡ συγκροτηθεί …”
Ολα θα λυθούν δίκιο έχετε