Κατηγορίες
Ελλάδα

Υπάρχουν και κάτι υπόλοιπα (“προαπαιτούμενα”) για το τελευταίο Μνημόνιο

muc1Μεταξύ των «υπολοίπων» που έχουν απομείνει για να κλείσουν τα προαπαιτούμενα που συνοδεύουν το τελευταίο μνημόνιο (αυτό του 2016 εννοούμε), είναι και 3-4 που αξίζει να σημειωθούν και που αποτελούν τμήμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της απεμπόλησης κεκτημένων που πήρε χρόνια να θεσμοθετηθούν.

Αρχικά θα πρέπει να τελειώνει το θέμα με το λεγόμενο «Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και Επενδύσεων» και των θυγατρικών του.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά ΕΔΩ, από το 2011 κάνουμε συνεχείς αναφορές στο θέμα.

.

Στη συνέχεια – και όχι κατά χρονολογική σειρά – θα ασχοληθούν με τον ΟΤΕ που ανήκει πλέον τους Γερμανούς της Deutsche Telecom (και που πουλήθηκε με την ίδια λογική που πουλήθηκε και ο ΟΠΑΠ – πως δεν ήταν κερδοφόρες επιχειρήσεις). Στο ελληνικό δημόσιο, χάρη στις άοκνες προσπάθειες των τελευταίων κυβερνήσεων της χώρας και στα Μνημόνια που επέσπευσαν το πράγμα, έχει απομείνει ένα πολύ μικρό ποσοστό του ΟΤΕ. Και αυτό θα πρέπει να πουληθεί.

Θα πρέπει να «παραχωρηθεί» η Εγνατία Οδός. Ευτυχώς όχι για 99 χρόνια (όπως κάποια άλλα) αλλά για μόλις 35 χρόνια. Επίσης να πουληθεί κομμάτι 20% του ΑΔΜΗΕ καθώς και να αλλάξουν τα δεδομένα για τις εταιρίες ύδρευσης – σημαντικό αυτό, μην το περνάτε έτσι.

Και φυσικά θα πρέπει να προχωρήσει από Σεπτέμβριο το θέμα με τα εργασιακά και να κλείσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα οι… εκκρεμότητες των ομαδικών απολύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.