Κατηγορίες
ΕΦΕΤ υγεία

Συνεργασία μεταξύ ΕΦΕΤ και Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας για μείωση αλατιού στο ψωμί

paneΣτο πλαίσιο της εκστρατείας για τη μείωση πρόσληψης αλατιού στην Ελλάδα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακοινώνει ότι υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας (Ο.Α.Ε.) για μείωση αλατιού στο ψωμί.

Το κείμενο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, που συνυπογράφουν ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΦΕΤ και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, αφορά στη μείωση αλατιού σε όλα τα είδη ψωμιού που πωλούνται από αρτοποιεία μέλη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, με στόχο η περιεκτικότητα αλατιού στο τελικό προϊόν (ψωμί) να μην ξεπερνάει το 1,2%.

Τα αρτοποιεία που θα δεσμεύονται σε αυτή τη δράση, θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν σε εμφανές σημείο της επιχείρησής τους το λογότυπο της εκστρατείας του ΕΦΕΤ “Λιγότερο Αλάτι – Καλύτερη Υγεία” προκειμένου να ενημερωθεί ο καταναλωτής ότι συστρατεύονται στην εκστρατεία μείωσης αλατιού.