Κατηγορίες
επικαιρότητα

Αν όλοι τους είναι τόσο άχρηστοι… (Καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους)

symvpolitarx2015Ας ελπίσουμε πως κάτι θα βγει και δεν θα κάνει ο καθένας show για τα κανάλια και για τους ψηφοφόρους του στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών που ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε, η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών θα γίνει 2-3 μέρες πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 7 Μαρτίου, στην οποία Σύνοδο θα κληθεί να συμμετάσχει και η Τουρκία.

Ίσως είναι μια ιδανική ευκαιρία, υπό την πίεση των γεγονότων που σχετίζονται με το προσφυγικό και αφορούν την Ελλάδα, να σοβαρευτούν οι αρχηγοί των κομμάτων (επιτέλους, ας το πάρουν είδηση πως η κάθε χώρα κοιτάει την πάρτη της και έχουμε απομονωθεί ΠΛΗΡΩΣ!!!) και να μην πάνε εκεί απλά για να κάνουν το κομμάτι τους… Στο συγκεκριμένο Συμβούλιο θα φανεί αν είναι ΟΛΟΙ διατεθειμένοι, συμπεριλαμβανομένης και της Κυβέρνησης, να κάνουν πράξη κάτι που είπε ο Τσίπρας: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει σε συμφωνίες αν δεν κατοχυρωθεί ο υποχρεωτικός επιμερισμός των βαρών μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ». –  κάτι σχετικό, ΕΔΩ.

Φυσικά μη βγουν μετά από 10 μέρες και κάνουν τα ίδια που έκαναν και με το Μνημόνιο, όταν έλεγαν “φέρτε κάτι να υπογράψουμε” και μετά το έριξαν στην αντιπολίτευση αφ’ υψηλού! Όλοι ας αποφασίσουν, όλοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του λαού και της Ελλάδας.

Αν όλοι τους είναι τόσο άχρηστοι και δεν κάνουν κάτι, αν είναι τόσο ανίκανοι και δεν έχουν αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, αν εθελοτυφλούν τόσο και δεν θέλουν να δουν πως η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό έχει καταρρεύσει, τότε δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Κι αν ούτε τώρα υπάρξει αποτέλεσμα, υπεύθυνοι θα είναι αποκλειστικά και μόνο οι ίδιοι και ο μόνος δρόμος που θα απομένει σε όλους ανεξαιρέτως θα είναι να πάνε σπίτια τους! Αρκετά έπαιξαν με τη χώρα, κοιτώντας μικροκομματικά συμφέροντα και ισορροπίες.