Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας πολιτική

Προεδροεκλογές της ΝΔ: έχουν τεράστια σημασία, όσο κι αν κάποιοι δεν το παραδέχονται

urna-nd 2016Μεγάλη ανακατωσούρα στη ΝΔ, εξαιτίας των εσωκομματικών εκλογών.
Ο τέταρτος της παρέας έχει ήδη ταχθεί υπέρ υποψηφίου. Ο τρίτος λειτουργεί ως Πυθία και με χρησμούς στέλνει μηνύματα αριστερά και δεξιά, έχοντας εμφανώς κατά νου και το μέλλον. Άλλωστε δεν τον έχουν πάρει και τα χρόνια και αν το χειριστεί σωστά έχει καλές προοπτικές…
Οι άλλοι δυο, αυτοί που θα αναμετρηθούν την Κυριακή, προσπαθούν να ερμηνεύσουν όπως τους συμφέρει τη δήλωση του τρίτου, ώστε να τσιμπήσουν κανά ψηφαλάκι. Οι “κύκλοι” τους λένε πως η δήλωση αποτελεί και στήριξη στον έναν ή στον άλλον.
Επί της ουσίας, γιατί απλά είναι τα γράμματα:

οι εκλογές στη ΝΔ δεν είναι και τόσο… «εσωκομματικές».

Οι αντιπολιτεύσεις έχουν ουσιαστικό ρόλο και μπορούν (αν το θέλουν πραγματικά) να κάνουν τις Κυβερνήσεις να χορεύουν. ΑΝ το θέλουν!
Οι καιροί είναι δύσκολοι, επικίνδυνοι για τον τόπο και άκρως μνημονιακοί. Όποιες κι αν είναι οι απώλειες σε αριθμό ψήφων που είχε η ΝΔ τα τελευταία χρόνια, όσο κι να κατηγορείται (μαζί με το ΠΑΣΟΚ που έχει υποστεί τη δική του καταβαράθρωση) για τον τρόπο που κυβερνούσε – λες και τα δυο κόμματα τα ψήφιζαν εξωγήινοι που επισκέπτονταν στη χώρα τις Κυριακές που είχαμε εκλογές, το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στην αξιωματική αντιπολίτευση θα επηρεάσει στον ίδιο βαθμό τόσο την πορεία και το μέλλον του κόμματος όσο και την πορεία και το μέλλον της χώρας.