Κατηγορίες
Ευρώπη

Την καλύτερη απάντηση στα συρματοπλέγματα την έδωσε ο Ρέντσι

matteo-renzi«Εκεί που είσαι ήμουν και ‘δω που είμαι θα ‘ρθεις» λέει μια σοφότατη ελληνική παροιμία, που μέσα σε 10 λέξεις μπορεί να φέρει στα ίσια του κάποιον. Γιατί η ζωή έχει και ανατροπές και αραιά και που οι άνθρωποι πρέπει να θυμούνται…

Μια παροιμία που ο μόνος πολιτικός που την έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα είναι ένας… Ιταλός (φυσικά με δικά του λόγια, αλλά το νόημα αυτό είναι).

Ο λόγος για τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σε μια συνέντευξη τύπου με τον Ολάντ (στη Μόντενα της Ιταλίας), έκανε λόγο για ανάγκη συνολικής και συντονισμένης αντιμετώπισης της κρίσης από όλους μαζί τους Ευρωπαίους ενώ απευθυνόμενος στις «ζόρικες» χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης – που την έχουν δει κάπως και σηκώνουν το ένα συρματόπλεγμα μετά απ’ το άλλο και τον έναν τοίχο μετά τον άλλο, είπε:

«(…) Αν σήμερα υπάρχουν κράτη που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό συμβαίνει επειδή κάποιος έριξε ένα τείχος και έδωσε τη δυνατότητα για ευ ζην, ελευθερία και μέλλον».