ΜΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Στο θέμα αναφερθήκαμε σήμερα το πρωί (και όπως επισημάναμε “πλέον έχει αρχίσει να γίνεται θλιβερή «παράδοση»…“) – δείτε σχετικά ΕΔΩ.
Αργά το απόγευμα σήμερα (28/07/2015) εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου από τη βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Φρόσω Καρασαρλίδου:
Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου υπέβαλε στον υπουργό Παιδείας υπόμνημα, με το οποίο μεταφέρει το αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πλατέος για ανάκληση της απόφασης κατάργησης του Γυμνασίου που επιβλήθηκε με το ΦΕΚ 1575/2011, αντί της αναστολής που προσφέρεται επί τετραετίας από το σχολικό έτος 2011-2012.
«Το καθεστώς της αναστολής δεν μπορεί να διαιωνίζεται επ’ άπειρον, καθώς υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Πλατέος, παρόλου που υπηρετεί σε ένα ουσιαστικά καταργημένο σχολείο, επιστρατεύει κάθε χρόνο την ανεξάντλητη διάθεση και την δημιουργική ορμή του, ώστε να προσφέρει στους μαθητές ποιοτική και ολοκληρωμένη μάθηση. Για το λόγο αυτό το Γυμνάσιο Πλατέος συμμετέχει σε ό, τι καινοτόμο προσφέρει το Υπουργείο Παιδείας κατέχοντας διακρίσεις. Επιπρόσθετα, συνέβαλε στην εφαρμογή και εδραίωση του θεσμού του Κοινωνικού Σχολείου, απευθυνόμενος στο νεοεισερχόμενο μαθητικό δυναμικό και τους μαθητές προηγούμενων ετών, εκπονώντας μεγάλο αριθμό προγραμμάτων ποικίλου προσανατολισμού με στόχο τη δημιουργική ενασχόληση και την αλληλεπίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την τοπική κοινωνία.
Το Γυμνάσιο Πλατέος μετρά ιστορία 55 ετών και μέχρι το 1985 φιλοξενούσε μαθητές από επτά χωριά. Με την ανέγερση δύο νέων διδακτηρίων σε δύο από αυτά Τρίκαλα και Άδενδρο, αποχώρησαν οι μαθητές προερχόμενοι από τα χωριά αυτά. Ώστόσο, σήμερα στο Γυμνάσιο Πλατέος συνεχίζει να φοιτά το μεγαλύτερο μέρος μαθητικού δυναμικού της περιοχής. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των μαθητών ανέρχεται στους 133 (55 μαθητές από Άραχο, Λιανοβέργι, Παλαιοχώρι και 78 μαθητές από το Πλατύ). Το Γυμνάσιο συστεγάζεται με το Λύκειο Πλατέος σε ένα νέο διδακτήριο με άνετους χώρους, άρτια εξοπλισμένους από υλικοτεχνική άποψη. Επιπλέον, η πρόσβαση στο σχολείο των μετακινούμενων καθηγητών (που αποτελούν το 85% του συνόλου διδασκόντων) γίνεται μέσω του σιδηροδρομικού σταθού Πλατέως, σε λίγα λεπτά. Άλλωστε ο σιδηροδρομικός σταθμός Πλατέος που είναι ο τρίτος κεντρικότερος στην Ελλάδα, αποτελούσε το λόγο ίδρυσης του Γυμνασίου στο Πλατύ. Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι η κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέος δεν εξυπηρετεί οικονομικούς λόγους», αναφέρεται στο υπόμνημα.