Κατηγορίες
καιρός

Ισχυρή βροχόπτωση το μεσημέρι της Τρίτης σε σημεία του Δήμου Αλεξάνδρειας

vroxΙσχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε σε πολλά σημεία του Δήμου Αλεξάνδρειας το μεσημέρι (γύρω στις 14.30-15:00) της Τρίτης. Η βροχόπτωση, που κατά τόπους συνοδεύονταν από ριπές δυνατού ανέμου, έπληξε τα δυτικά του Δήμου, περιοχές της Δ.Ε. Αντιγονιδών και γειτονικές περιοχές της Δ.Ε. Αλεξάνδρειας.

Η αστάθεια του καιρού πάντως είναι δεδομένη και οι αλλαγές συνεχείς. Χαρακτηριστικά να αναφερθεί πως τη στιγμή που έβρεχε καταρρακτωδώς π.χ. στο Νησί (σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και η ορατότητα για οδήγηση ήταν περιορισμένη) την ίδια στιγμή στο Πλατύ – μια απόσταση μόλις 10/12 km – δεν είχε ρίξει ούτε σταγόνα. Παρόμοια καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ., αναφορικά με τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων συστήνει στους πολίτες:

* Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

* Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

* Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

* Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.