Πολύς ο λόγος για την επικείμενη συμφωνία, με το βάρος όμως στραμμένο (έντεχνα άραγε;;;) όχι τόσο στο περιεχόμενό της όσο στο χρόνο που αυτή θα συναφθεί. Το ότι η συμφωνία δεν θα έχει καμιά σχέση με όσα ο ΣΥΡΙΖΑ επαγγέλονταν προεκλογικά, αυτό είναι δεδομένο και πλέον ελάχιστοι ασχολούνται με αυτό.
Το θέμα έφτασε στο… αμήν (ενδεικτική είναι η τελευταία απόφαση – μόλις χθες Τρίτη 26 Μαΐου – για τη μεταφορά από εμπορικές τράπεζες σε λογαριασμό του δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος των διαθεσίμων των φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης που βρίσκονται σε 1.193 αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς με υπόλοιπο ως 99,99 ευρώ και το κλείσιμο τους), οπότε πλέον αυτό που απομένει είναι να δούμε πως θα μας… μιλήσουν για το νέο Μνημόνιο.
Αφού στη συζήτηση για τα Μνημόνια η Επιτροπεία (ευρέως γνωστή και ως «τρόικα» ή «δανειστές») φέρει από τον Φλεβάρη τον χαρακτηρισμό «θεσμοί», γιατί το νέο μνημόνιο που οσονούπω θα μας σερβιριστεί να μην ονομαστεί «Αμοιβαία επωφελής χρηματοδοτική συμφωνία»…?
.
* όσο περνά ο καιρός από τις εκλογές και μετά και τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο με καταιγιστικούς ρυθμούς, τόσο γίνεται εμφανές ότι δεν υπήρξε ποτέ σοβαρό σχέδιο ρήξης και ταυτόχρονης συντεταγμένης αποχώρησης από το ευρώ – ούτε καν η πρόθεση δεν θα πρέπει να υπήρξε ποτέ, τουλάχιστον στις κυρίαρχες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.