Ποιο πρόβλημα ίσως προκύψει; Μην τυχόν αυτή η αλλαγή στάσης αποτελέσει τελικά ένα μεγαλειώδες Βατερλώ για τη χώρα, το θέμα γυρίσει επάνω μας σαν μπούμερανγκ φτιαγμένο από αβορίγινα της ανατολικής Αυστραλίας, βρεθούμε χειρότερα στριμωγμένοι και στο τέλος όλοι μαζί θα αναζητούμε τις λογικές και τις διαπραγματευτικές μεθόδους του Γιάνη…
Τελικά μήπως οδεύουμε προς «ηρωϊκή» έξοδο από το πλαίσιο των προεκλογικώς υπεσχημένων, δια μεγαλοπρεπούς κωλοτούμπας;;
Δύσκολο το ερώτημα, ακόμη δυσκολότερη η απάντηση.
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: οι άνθρωποι τα λάθη τους τα ονομάζουν εμπειρίες και (υποτίθεται) διδάσκονται από αυτά για να μην τα ξανακάνουν. Μια εμπειρία ακόμη λοιπόν η τρίμηνη πορεία στις διαπραγματεύσεις, που ίσως να δείχνει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.
Οι αλλαγές που ήρθαν στο σχήμα που κάνει τις διαπραγματεύσεις δείχνουν πως (δυστυχώς) τελικά «δεν προχωράει» ο μέχρι τώρα σχεδιασμός και πως θα πρέπει αμφότεροι, Ελλάδα και επιτροπεία, να ρίξουν νερό στο κρασί τους.
Η όλη ιστορία, σε συνδυασμό με μια σειρά από άλλες κινήσεις και καταστάσεις, αποτελεί ξεκάθαρα μια αλλαγή στάσης. Όσο για τα λεγόμενα για δημοψηφίσματα ή ακόμη και εκλογές που θα φέρουν ρήξεις με την Επιτροπεία, αυτά είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!!!
Ο Μητρόπουλος έθεσε – και σήμερα – το πλαίσιο που αυτό θα μπορούσε να γίνει: «Άλλα μέτρα ή τρίτο Μνημόνιο, πάντοτε εντός του ευρώ;;». Κάπως έτσι θα μπορούσε να ήταν διατυπωμένο το ερώτημα, ειπώθηκε.
Οι της Επιτροπείας δεν ξεχνούν! Το έχουν αποδείξει πολλές φορές. Τις συνεχείς υποχωρήσεις, έστω και τις μηδαμηνές, τις θυμούνται και ζητούν ολοένα και περισσότερα. Μην τυχόν λοιπόν και βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο, αυτή τη φορά οριστικά και αμετάκλητα…