Κατηγορίες
παιδεία

Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας μαθητών Λυκείων στην Αλεξάνδρεια

digmathitonalex2015Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και τους σχολικούς συμβούλους Φιλολόγων των Διευθύνσεων κα Αραμπατζή Χριστίνα και κα Δανιηλίδου Ευγενία, διοργάνωσε με επιτυχία για 1η φορά, (2η συνεχόμενη για τη ΔΔΕ Πέλλας), τους Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας μεταξύ των μαθητών των Λυκείων.

Η τελική φάση πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στις 2 Απριλίου 2015.

Σ΄ αυτή συμμετείχαν οι νικήτριες ομάδες της ΔΔΕ Ημαθίας, το 1ο ΓΕΛ Βέροιας και το 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας και οι νικήτριες ομάδες της ΔΔΕ Πέλλας, το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και το 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών. Όλες οι ομάδες έδωσαν δυο αγώνες.

Οι αμφίρροπες μάχες Λόγου που δόθηκαν, φανέρωσαν το υψηλό επίπεδο των μαθητών και την ολοκληρωμένη προετοιμασία που είχε προηγηθεί με τη βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών.

digmathitonalex2015-2

Τα διαγωνιζόμενα σχολεία κέρδισαν τα παρακάτω βραβεία :
1ο Βραβείο, 1ο ΓΕΛ Βέροιας
2ο Βραβείο, 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών
3ο Βραβείο, 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας
4ο Βραβείο, 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών

Επίσης, απονεμήθηκαν Βραβεία καλύτερου ομιλητή/τριας στους μαθητές/τριες που ξεχώρισαν και στους δύο αγώνες.
1ο Βραβείο Καλύτερου Ομιλητή στον Βελέντζα Ιάσονα-Γεώργιο, του 1ου ΓΕΛ Βέροιας
2ο Βραβείο καλύτερης ομιλήτριας στην Κετικίδου Ουρανία, του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών
3ο Βραβείο καλύτερου ομιλητή στον Μεϊμαρίδη Χαράλαμπο, του 1ου ΓΕΛ Βέροιας.

Στους αγώνες συμμετείχαν ως μέλη της οργανωτικής Επιτροπής, μέλη των κριτικών επιτροπών 20 εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Ημαθίας και της Πέλλας. Τους Αγώνες Επιχειρηματολογίας παρακολούθησε και συμμετείχε τιμητικά η κα Αλεξάνδρα Μάρα, Δντρια του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσ/νίκης. Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσ/νίκης διοργανώνει Αγώνες Ρητορικής Τέχνης για παραπάνω από μια δεκαετία με μεγάλη επιτυχία στις Διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης. Τους Αγώνες παρακολούθησαν πολλοί μαθητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και άλλων Λυκείων της πόλης. Με τη λήξη της τελετής της απονομής των Βραβείων η Δ/ντρια Δ.Ε Ημαθίας κα Μαυρίδου Αναστασία και ο κ. Κούγκας Κων/νος, Δ/ντής της Δ.Ε Πέλλας, συγχάρηκαν τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή τους στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας, τονίζοντας πως οι εύστοχοι χειρισμοί στον προφορικό λόγο, η διατύπωση ισχυρών επιχειρημάτων αποτελούν σημαντικό εφόδιο στη ζωή τους.

Η Δ/νση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους συναδέλφους της Δ/νσης Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας για την άψογη συνεργασία, τη Δ/ντρια του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας κα Προύσκα Μαρία και τον Δ/ντή του Ε.Κ Αλεξάνδρειας κο Νικολόπουλο Νίκο για τη ζεστή και οργανωμένη φιλοξενία και την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη στη διεξαγωγή των Αγώνων Επιχειρηματολογίας 2015 (Συνδιοργάνωση ΔΔΕ Ημαθίας – ΔΔΕ Πέλλας.