Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια ανακοινώσεις παιδεία

Εκδήλωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας στις 3 Δεκεμβρίου

eidiko dim_nip alexandria2και καμπάνια στα σχολεία της Αλεξάνδρειας μέχρι την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου

Ειδική Αγωγή – Αναπηρία: Ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο-Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας στα πλαίσια της ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκέμβρη, διοργανώνει δραστηριότητες ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών των “γενικών σχολείων” σε σχέση με την Αναπηρία.

Από τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου οι μαθητές -τριες και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου θα επισκεφτούν όλα τα σχολεία της πόλης της Αλεξάνδρειας ώστε οι δραστηριότητες ευαισθητοποίησης-προσομοίωσης να γίνουν στο χώρο των “γενικών τάξεων”.

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου (Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία) και ώρα 10.00 π.μ. όλα τα τμήματα που θα συμμετάσχουν στην ευαισθητοποίηση θα βρεθούμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας για να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί βιντεάκια με θέμα την Αναπηρία.

Όλο το υλικό που θα παραχθεί από τους μαθητές-τριες των τάξεων που θα επισκεφτούμε θα εκτεθεί στο χώρο του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας στις 3 Δεκεμβρίου και για λίγες ημέρες μετά.

Την εκδήλωση στο Δημαρχείο μπορούν να την παρακολουθήσουν και πολίτες της πόλης μας.

Οι δραστηριότητες ευαισθητοποίησης έχουν στόχο να τροποποιήσουν τη στάση και τη συμπεριφορά καθενός που αντικρίζει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες και να αποδεχτεί τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του.