Πλάκα έχουν οι Ευρωπαίοι, που το παίζουν σκληροί ενώ ξέρουν πολύ καλά πως το οικοδόμημα που έχουν χτίσει είναι τόσο σαθρό όσο ένας πύργος στην άμμο. Και τον Πούτιν τον φοβούνται, γιατί είναι κι απρόβλεπτος, ως παλιός πράκτορας της KGB.
.
Του έδωσαν προθεσμία να… αναθεωρήσει αλλιώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, εάν δεν υπάρξει αλλαγή στην υφιστάμενη κατάσταση στην Ουκρανία ή αν η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα χειροτερέψει.
.
Ο Πούτιν σήκωσε το γάντι και …αναθεώρησε, τουλάχιστον έμμεσα και μετά από σημαντικές συναντήσεις: έκανε λόγο για ανάγκη συνομιλιών αναφορικά με το status της ανατολικής Ουκρανίας και τη δημιουργία μιας κρατικής υπόστασης που θα προστατεύει τους πολίτες που ζουν στις συγκεκριμένες περιοχές.
Φυσικά μετά οι Ρώσοι έτρεχαν να το “μαζέψουν” και να το διασκευάσουν λίγο, αυτό όμως καταγράφει τι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της η Ρωσική Διπλωματία.
Η οποία Ρώσικη Διπλωματία όπως δείχνει, δεν τη φοβάται την ΕΕ ή τις κυρώσεις της. Ξέρει πολύ καλά πως έχει στα χέρια της και το καρπούζι (έχει απέναντι μια αδύναμη οικονομικά Ευρώπη με προβληματικό νόμισμα και με διασπασμένη την εξωτ. πολιτική, αφού ο καθένας κάνει ό,τι θέλει ανάλογα με τα συμφέροντά του – πλην “φωτεινών” εξαιρέσεων, μην ξεχνιόμαστε!) αλλά και το μαχαίρι (που δεν είναι άλλο από τον ενεργειακό τομέα αλλά και τις πολύ μεγάλες γερμανικές ιδιωτικές επενδύσεις σε Ρώσικο έδαφος).
.
Σημείωση για το τέλος, γιατί οι αριθμοί λένε πολλά: το λεγόμενο διεθνώς “Germany Inc.” είναι τεράστιο όταν γίνεται αναφορά στη Ρωσία. Περίπου 300.000 θέσεις εργασίας στην Γερμανία εξαρτώνται από την οικονομική σχέση Ρωσίας – Γερμανίας ενώ πάνω από 6.000 γερμανικές εταιρίες έχουν παρτίδες με τη Ρωσία. Το ύψος των συναλλαγών των 2 χωρών έφτασε πέρυσι τα 77.000.000.000 ευρώ (ααακριβώς, 77 στην αρχή και 9 μηδενικά στο τέλος…).