Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

“Ευριπίδεια 2014” από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (24/8 – 18/12/2014)

PKMΓια τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις θα ενημερώνεστε από την “Περισκόπηση” συνεχώς. Πρώτη ημέρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι η 24 Αυγούστου 2014.

.

Ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της διοργάνωσης «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2014» υλοποιεί το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε χώρους πολιτισμού σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΕΣΠΑ 2007-2013».

«Για τέταρτη χρονιά, το κοινό της Κεντρικής Μακεδονίας έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια σειρά θεατρικών παραστάσεων που, με επίκεντρο το αρχαιοελληνικό θέατρο, αναζητούν παράλληλα μορφές έκφρασης και σε έργα σύγχρονης δραματουργίας χωρίς να λησμονούνται τα παιδιά και οι τρόποι ψυχαγωγίας τους.

Τα ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ, αντλώντας εμπειρία από το παρελθόν, προσθέτουν ένα επιπλέον λιθαράκι στο οικοδόμημα του πολιτισμού, αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας και ειδικότερα ενός τόπου που γέννησε το θέατρο. Από καρδιάς εύχομαι και το φετινό πρόγραμμα, με την πληθώρα και τη διαφορετικότητα των προτάσεών του, να ενεργοποιήσει τα συναισθήματα των θεατών, προσφέροντάς τους την ψυχαγωγία και τη συγκίνηση που δικαιούνται» τόνισε σχετικά με τη φετινή διοργάνωση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από τις 24 Αυγούστου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2014, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πενήντα οκτώ (58) θεατρικές παραστάσεις και πολυθεάματα για παιδιά, από θιάσους και θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, καθώς και τέσσερις ημερίδες, που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους δήμων και δημοτικών κοινοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις παραστάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.