Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήλωση Βεσυρόπουλου για το υπο κατάθεση αντιρατσιστικό ν/σ

vesiropoulos_VOULIΟ Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το υπό κατάθεση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο:

«Η ιστορική μνήμη δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Η γενοκτονία των Ποντίων και του Μικρασιατικού Ελληνισμού αποτελούν ιστορικά και αδιαμφισβήτητα γεγονότα. Πέρα από την αναγνώριση τους από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι αποτυπωμένες στην εθνική συλλογική μνήμη.

Ορθώς στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο προβλέπεται αυστηρή ποινική μεταχείριση για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος. Το ίδιο όμως πρέπει να ισχύσει και για τους αρνητές της γενοκτονίας των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Αναμένω από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, ως προς αυτό. Επικοινώνησα με τον κ. Αθανασίου και με διαβεβαίωσε ότι οι δεσμεύσεις αυτές θα τηρηθούν.

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υπάρχουν βουλευτές, που ανέλαβαν μεγαλύτερες ευθύνες από αυτές που τους αναλογούν, για να απομακρυνθεί η χώρα από τον εφιάλτη της χρεοκοπίας. Την ίδια συναίσθηση ευθύνης, νιώθω αλλά και νιώθουμε, απέναντι στην προάσπιση της ιστορικής μνήμης.

Αν κάποιοι ονειρεύονται να ξαναγράψουν την ιστορία, είναι βέβαιο ότι θα μας βρουν απέναντι τους. Χρέος τιμής και ευθύνης, είναι να υπάρξει σαφής αναφορά στο νομοσχέδιο, των γενοκτονιών των Ποντίων, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων αλλά και η ποινική αντιμετώπιση των αρνητών τους».