Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η Επιτροπεία ζητά επίσπευση της έναρξης των πλειστηριασμών

astamartelloΕν τω μέσω μιας αντάρας, όπως αυτή που ήδη υφίσταται και σχετίζεται με τη λεγόμενη “μικρή ΔΕΗ”, η Επιτροπεία επαναφέρει στην επικαιρότητα – δια της μεθόδου των “προαπαιτούμενων” – τους πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο.

.

Ζητούν λοιπόν, τη στιγμή που περίπου 3.000.000 (ολογράφως: τρία εκατομμύρια) Έλληνες χρωστούν κάποιο ποσό στο Δημόσιο υπό τη μορφή ληξιπρόθεσμου χρέους, να προχωρήσει το θέμα των πλειστηριασμών και μάλιστα στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων.

.

Υπάρχουν όμως και κάποιες “τεχνικές” δυσκολίες: σύμφωνα με νόμο του 2008 η ελάχιστη τιμή εκκίνησης δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία. Επίσης πλέον οι τιμές της αγοράς είναι υψηλότερες από τις αντικειμενικές (που τεχνητά κρατούνται ψηλά ώστε να υπάρχει υψηλή φορολόγηση). Άρα, φυσιολογικά, για να “προχωρήσει” το θέμα – αφού στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο διατυπώθηκε ξανά η δέσμευση της κυβέρνησης, να εφαρμόσει το μέτρο – θα πρέπει πρώτα να αλλάξουν τα δεδομένα που σχετίζονται με το ύψος από το οποίο θα ξεκινά ένας πλειστηριασμός. Πράγμα εύκολο, στα θερινά τμήματα.

.

Και στη συνέχεια θα γίνουμε μάρτυρες σκηνών όπως αυτές της Ισπανίας…