Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στις 11 Σεπτεμβρίου τελικά ξεκινά η νέα χρονιά στα σχολεία

8raniaΑκόμη όμως αναμένουμε την απόφαση που είτε θα καταργεί την υπουργική απόφαση αρ. 71327 του 2011 για την κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέος είτε αυτή που θα δίνει παράταση για ακόμη χρονιά στη λειτουργία (δηλαδή μια απόφαση που θα αναστέλλει την απόφασης για την κατάργηση – η τελευταία παρόμοια δόθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2013).

.

Με απόφαση του νέου υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου ορίστηκαν τα σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά 2014-2015.

Με αυτή καθορίζεται ότι το νέο διδακτικό έτος στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά θα αρχίσει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014.

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με την γιορτή των Τριών Ιεραρχών (και αν θα πρέπει να είναι αργία ή όχι), η συγκεκριμένη ημέρα ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και ακολουθείται πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.