Οι Δήμοι της χώρας (όσοι δήμαρχοι έχουν τα κότσια δηλαδή) μπαίνουν και αυτοί στον “πόλεμο του νερού”
Σε νέα φάση εισέρχεται ο “πόλεμος του νερού”, ο οποίος να σημειωθεί πως είναι ακόμη στις αρχές του (για πολλούς και διάφορους λόγους, μεταξύ αυτών για το γεγονός ότι ακόμη ο πολύς κόσμος – λόγω της καθημερινότητας και του πλήθους των προβλημάτων που αντιμετωπίζει – δεν έχει πάρει χαμπάρι τι μας περιμένει).
.
Οι φωστήρες, ακολουθώντας τις προσταγές της Επιτροπείας, θέλουν να ξεπουλήσουν τις δημόσιες εταιρίες ύδρευσης, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τίποτε και πολύ περισσότερο δυο παράγοντες:
- το ότι μιλάμε για ΝΕΡΟ, για το μοναδικό πράγμα που δεν θα πρέπει να πέσει σε χέρια ιδιώτη ποτέ!
- τις αποτυχημένες προσπάθειες ιδιωτικοποιήσεων που έγιναν στο παρελθόν ακόμη και σε χώρες όπως η Γαλλία ή η Γερμανία – ή ακόμη χειρότερα η Χιλή ή η Βολιβία (και τα τεράστια ποσά που απαιτήθηκαν για την επανακρατικοποίηση των εταιριών ύδρευσης-αποχέτευσης σε ορισμένες ΣΟΒΑΡΕΣ χώρες, όταν έγινε σαφές ότι το πράγμα δεν προχωράει).
Οι Δήμοι, όσοι έχουν τα κότσια δηλαδή και τη βούληση να έλθουν κόντρα στα συμφέροντα, προχωρούν σε ανακλήσεις παραχωρήσεων εκτάσεων προς τις εταιρίες ύδρευσης. Η αρχή έγινε από το Δήμο Νεάπολης-Συκεών. Ενόψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησης της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών ανακαλεί την παραχώρηση στην ΕΥΑΘ δημοτικών εκτάσεων τις οποίες χρησιμοποιεί για τις ανάγκες των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.
Στην ανάκληση παραχώρησης εκτάσεων στην Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) λόγω της επικείμενης ιδιωτικοποίησής της προχωρούν δήμοι της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη σχετική απόφαση ελήφθη από το Δήμο που με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανακαλεί στην ΕΥΑΘ την παραχώρηση στην δημοτικών εκτάσεών του, τις οποίες χρησιμοποιεί για τις ανάγκες των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.
Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι ο πρώτος δήμος που προχωρά στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης, στο πλαίσιο της ομόφωνης θέσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, των φορέων της Θεσσαλονίκης, των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ και της «Κίνησης 136», για κλιμάκωση των ενεργειών αποτροπής της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας, με την ανάκληση της παραχώρησης των δημοτικών υποδομών να είναι ακόμη μια μορφή κλιμάκωσης των πιέσεων από την τοπική κοινωνία.