Κατηγορίες
ανακοινώσεις εκλογές Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Χωρίς κατηγορία

Ανακοίνωση του συνδυασμού “Ανταρσία στην κεντρική Μακεδονία- Αντικαπιταλιστική Ανατροπή” για τις ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο

antarsiakentrikimakedoniaΤο Περιφερειακό σχήμα “Ανταρσία στην κεντρική Μακεδονία- Αντικαπιταλιστική Ανατροπή” παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας την Κυριακή στο Εργ. Κέντρο με θέμα την φαραωνική επένδυση στο Βέρμιο με την εγκατάσταση επτά αιολικών πάρκων.
Ο υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης της “Ανταρσία στην κεντρ. Μακεδονία” Χάρης Μόχλας τοποθετήθηκε ενάντια στην συγκεκριμένη επένδυση τονίζοντας ότι μόνο με την ανάπτυξη ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος από τα κάτω μπορεί να ακυρώσει τον βιασμό του βουνού που έχει δρομολογηθεί από τους δήθεν επενδυτές με σύμφωνη γνώμη του πολιτικού προσωπικού των μνημονιακών πολιτικών.
Επίσης, αναφέρθηκε στην αναγκαία και άμεση αλλαγή του ρόλου και χαρακτήρα της ΔΕΗ που αντί να πωλείται έναντι πινακίου φακής πρέπει να γίνει χορηγεί φτηνό ρεύμα στα φτωχά εργατικά στρώματα και όχι στους βιομήχανους.
Τέλος, σημείωσε ότι αυτή η “επένδυση” που θα βιάσει το βουνό ψηφίστηκε τόσο από τον δήμαρχο Καραμπατσό όσο και τον Βοργιαζίδη που σήμερα θέλει να γίνει δήμαρχος στη Βέροια αλλά και τον Κ. Καρααπαναγιωτίδη που επίσης θέλει να γίνει δήμαρχος της Βέροιας αλλά και τους κκ Σαρηγιαννίδη και Καλαϊτζίδη που θέλουν να γίνουν αντιπεριφερειάρχες στην Ημαθία. Όλοι αυτοί πρέπει να καταδικαστούν πολιτικά στις ερχόμενες εκλογές.

Μέλη της Ανταρσία στην κεντρική Μακεδονία μοίρασαν το παρακάτω φυλλάδιο στους συγκεντρωμένους:

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας και η παράταξη «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία- Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» είναι αντίθετες στον βιασμό του Βερμίου από τους δήθεν επενδυτές που με την σύμφωνη γνώμη του αστικού πολιτικού προσωπικού θέλουν να φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων τους κατοίκους του νομού τάζοντας θέσεις εργασίας και «ανάπτυξη».
Οι σαλταδόροι επενδυτές που κάνουν επενδύσεις με κρατικό χρήμα μέσω τραπεζικών δανείων έχουν βάλει πλώρη να αλώσουν το βουνό, το Βέρμιο. Στην προσπάθειά τους αυτή βρήκαν συμμάχους τους μνημονιακούς δημάρχους της Βέροιας και της Νάουσας, που μάλιστα πανηγύρισαν για την επένδυση ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των συμπολιτών. Ορισμένοι που ψήφισαν θετικά, σήμερα ζητάνε την ψήφο των πολιτών για να γίνουν δήμαρχοι ή αντιπεριφερειάρχες.
Κανείς από δαύτους δεν είπε την αλήθεια. Κρύφτηκαν πίσω από τις μελέτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που εγκρίθηκαν και «καθάρισαν». Οι ίδιοι είναι ανίκανοι να λύσουν το θέμα με τα αστικά απορρίμματα και την ρύπανση, είναι ανίκανοι να περιφρουρήσουν  το περιβάλλον των δήμων τους και θέλουν να μας πείσουν ότι θα περιφρουρηθεί το Βέρμιο στη βάση της μελέτης που εγκρίθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Καραπαναγιωτίδη και την απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Ψωμιάδη- Τζιτζικώστα. Λένε ψέματα.
Η τακτική των πολιτικών που υπηρετούν τις μνημονιακές πολιτικές είναι παντού ίδια. Στην Κερατέα, στην Χαλκιδική, στην Μυτιλήνη, στην Άρτα, τώρα και στο Βέρμιο. Βιάζουν το περιβάλλον, αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα, μετατρέπουν κομμάτια της χώρας μας σε απέραντες Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες.
Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η ανατροπή των μνημονίων και η έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ με αντικαπιταλιστική κατεύθυνση είναι η δική μας πρόταση. Πίσω από τις πολιτικές αυτές κρύβεται η ΕΕ και αυτός ο κρίκος πρέπει να σπάσει. Χρήματα για να πορευτούμε έχουμε αυτά που χρόνια τώρα δίνουμε στους δανειστές τοκογλύφους διεθνείς τραπεζίτες. Να γίνει παύση πληρωμών και μονομερής διαγραφή του χρέους. Με την εθνικοποίηση των τραπεζών και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων θα πετύχουμε την απελευθέρωση των συμπολιτών από τα δεσμά του καπιταλιστικού συστήματος που “γεννάει” αυτοκτονίες, αρρώστιες και δεινά.
Το κίνημα στην Ημαθία δεν θα αφήσει να γίνει ο βιασμός του Βερμίου. Δεν θα αφήσει να πλουτίσουν οι σαλταδόροι επενδυτές και οι φίλοι τους πολιτικοί με αφορμή την επένδυση αυτή. Δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υποβαθμίσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της Νάουσας και της Βέροιας. Η επίκληση για «καθαρή ενέργεια» είναι προσχηματική και παραπλανητική. Αυτό που επείγει είναι να μην πουληθεί η ΔΕΗ, να αλλάξει ο ρόλος της και να πετύχουμε φθηνό ρεύμα για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και όχι για τους βιομήχανους.
Η αντίσταση πρέπει να γίνει από τα κάτω. Οι πολίτες να συσπειρωθούν γύρω από ομάδες αντίστασης και κυρίως γύρω από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας που πρώτη ξεκίνησε αυτή τη δράση βλέποντας μπροστά και με επιμονή προχώρησε το θέμα.
Η «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» έχει προτάξει στην προγραμματική της πρόταση για τις εκλογές του Μαΐου το θέμα του Αιολικού πάρκου στο Βέρμιο και δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να την σταματήσουμε.
ΗΜΑΘΙΑ- «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία- Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» – 06/04/2014