Κατηγορίες
διαδίκτυο Τουρκία

Η βλακεία στην εξουσία!

twitterΚαι κάτι για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία: η απόφαση των Τούρκων θυμίζει εκείνη την αλήστου μνήμης πρόταση-σκηνικό που είχε γίνει στα τέλη της δεκαετίας του ’80 στην Ελλάδα, όταν πανέξυπνοι έλεγαν να “ρίξουν” τους δορυφόρους που πετούσαν επειδή στην Ελλάδα “φαίνονταν” τα δορυφορικά κανάλια που έσπαζαν το κρατικό μονοπώλιο της ΕΡΤ!

Τσίρκο έχουν γίνει στην Τουρκία, μετά από τη διακοπή πρόσβασης στο twitter.
Από τη μια υπάρχει η δικαστική απόφαση βάση της οποίας οι αρχές των τουρκικών τηλεπικοινωνιών (TΙΒ) ανακοίνωσαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο Twitter και από την άλλη ακόμη και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης στέλνει – μέσω twitter !!! – το πρόγραμμά του για την Παρασκευή.
Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ καταδίκασαν τον αποκλεισμό ενώ η ίδια η υπηρεσία πελατών του Twitter έδωσε οδηγίες για την παράκαμψη της απαγόρευσης, μέσω του text service του δικτύου για τα κινητά.
Αντιδράσεις για το θέμα υπάρχουν και μέσα στην Τουρκία από την αντιπολίτευση, που φυσικά δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη…