Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Ελλάδα Οικονομία Χωρίς κατηγορία

“Συνεργάσιμος” δανειολήπτης…

testainsabbia2Μας έχουν ζαλίσει με το λεγόμενο “προφίλ του συνεργάσιμου δανειολήπτη”, έναν κατάλογο δηλαδή από “αποδεκτές” συμπεριφορές δανειοληπτών που θα λαμβάνονται υπόψη σε περιπτώσεις που θα συζητούνται μη καταβολές δανείων και τι θα γίνεται μετά.

Πρέπει λέει ο “συνεργάσιμος” να επικαιροποιεί τα στοιχεία του, να απαντά στον δανειστή του μέσα σε μια βδομάδα όταν του στέλνει επιστολές, να αναφέρει μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο στον δανειστή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που θα επιβαρύνει τη δυνατότητά του να συνεχίσει να καταβάλει τις δόσεις του και άλλα τέτοια ωραία.

Αυτό που δεν λένε είναι ποιος πανέξυπνος τα εισηγήθηκε όλα αυτά, αν έλαβαν υπόψη την ουσία, δηλαδή τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας (που δεν θα αλλάξει ούτε το 2054 αν συνεχίσουν με τους σημερινούς ρυθμούς), …… το σχεδόν 30% της επίσημης ανεργίας, την φορολόγηση που σε λίγο θα συμπεριλαμβάνει και την αναπνοή, τις δεκάδες επιχειρήσεις που λόγω των υπέρμετρων υποχρεώσεων κλείνουν η μια μετά απ’ την άλλη.

Βλακείες!!! Δεν υπάρχει άνθρωπος πάνω στον πλανήτη που να  θέλει να χρωστάει και να έχει τον οποιοδήποτε να του κάνει τη ζωή ποδήλατο. Αν εσκεμμένα θέλει να χρωστάει τότε ή βλάκας είναι ή λαμόγιο. Μέση κατάσταση ΔΕΝ υπάρχει. Η μη δυνατότητα αποπληρωμής δεν εξαρτάται μόνο από τις προθέσεις του δανειζομένου, εξαρτάται ΚΥΡΙΩΣ από τη δυνατότητα του να ξοφλήσει για να ησυχάσει. Και η δυνατότητα εξόφλησης οποιουδήποτε δανείου, μικρού ή μεγάλου, στην Ελλάδα της 5ετούς ύφεσης, στην Ελλάδα της ανεργίας που κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει, στην Ελλάδα που το μόνο που παράγει εσχάτως είναι διατάξεις για νέα φορολόγηση είναι σχεδόν μηδενική!

.

(τι ώρα θα πάει στην τουαλέτα θα πρέπει να το αναφέρει στο δανειστή ή αν το ξεχάσει θα πάψει να είναι “συνεργάσιμος”;;;)