Ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης οκτώ νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία μετατρέπονται σε κέντρα υγείας αστικού τύπου, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ άρχισαν να μεταφέρουν ασθενείς σε άλλες νοσοκομειακές μονάδες.
Αυτά με απόφαση του – κατά δήλωσή του – πιο γρήγορου και από την Τρόικα αρμοδίου υπουργού (ένας είναι ο πιο γρήγορος, δεν θα λέμε κάθε μέρα τα ίδια!!!), σε εκτέλεση όσων έχουν συμφωνηθεί με την Επιτροπεία να γίνουν.
Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ούτε η “κινητικότητα” (υπό το καθεστώς της οποίας θα βρεθούν μερικές εκατοντάδες εργαζόμενοι), ούτε οι διαβεβαιώσεις του “Γιουσέϊν Μπόλτ” του υπουργικού συμβουλίου πως δεν θα απολυθεί κανείς. Άλλωστε, αλλαγές έπρεπε να γίνουν γιατί το σύστημα ασθενούσε, και μάλιστα βαριά.
Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στη χώρα. Τα πρόσωπα, …
…όποιο όνομα κι αν έχουν, έρχονται και παρέρχονται. Τα έργα τους μένουν (δυστυχώς). Και στο βάθος αυτοί που σίγουρα έρχονται για να αναλάβουν είναι οι ιδιώτες. Με το αζημίωτο φυσικά…
δεν φταίνε – για το σύνολο του χαλιού που επικρατεί – οι εργαζόμενοι (έχουν και αυτοί το μερίδιο τους, γιατί ήταν του δόγματος “μη μου τους κύκλους τάραττε” και με το παραμικρό έκλειναν τα ΔΗΜΟΣΙΑ νοσοκομεία). Φταίνε αυτοί που διόριζαν τον κάθε αποτυχημένο και άθλιο πολιτευτή ως διοικητή στα δημόσια νοσοκομεία. Φταίει επίσης και το σύστημα που ακολουθούνταν και αλώνιζαν οι πάντες, π.χ. γιατροί αποφάσιζαν και πραγματοποιούσαν παραγγελίες αναλωσίμων από όπου γουστάριζαν, στην ποσότητα που γουστάριζαν και σε απίστευτες τιμές.
Και μια που το έφερε η κουβέντα: στη χώρα υπήρχαν (γιατί δεν ξέρουμε αν ακόμη υφίστανται) και ΤΕΙ Διοίκησης μονάδων υγείας και πρόνοιας. Ένα στην Αθήνα και ένα στην Καλαμάτα. Μπορούσε δηλαδή να βγάλει καταρτισμένους διοικητές και διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων. Πόσοι εκ των αποφοίτων αυτών των ιδρυμάτων είχαν αναλάβει κάποια σχετική θέση;;