Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Φίλιππος Βέροιας: έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας μπάσκετ


Ξεκίνησε σήμερα (19/8) την προετοιμασία της η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας ενόψει της συμμετοχής της στην Α2 Εθνική κατηγορία 2013-2014 με αγιασμό που τελέστηκε στο ΔΑΚ Βέροιας “Δημήτριος Βικέλας”.
Το παρόν στην έναρξη της προετοιμασίας έδωσαν ο πρόεδρος του Φιλίππου κος Τραπεζανλίδης Γιώργος, οι προπονητές Δημήτρης Γκίμας και Χρήστος Μπλατσιώτης, όλοι οι παίχτες, νέοι και παλιοί καθώς και αρκετοί φίλοι της ομάδας.

Μετά τον αγιασμό ο πρόεδρος Γιώργος Τραπεζανλίδης μίλησε στους παίχτες : «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχουμε μια καλή χρονιά, αυτό που προέχει είναι να είστε γεροί ώστε να ξεκινήσουμε και να τελειώσουμε την χρονιά όπως πρέπει. Από κει και πέρα συνεχίζουμε να είμαστε και να δρούμε σαν μια οικογένεια. Οι επιλογές μας φέτος ήταν πολύ αυστηρές, τόσο των παιχτών που παρέμειναν στην ομάδα όσο και αυτών που ήρθαν τώρα με σκοπό ο Φίλιππος όχι απλά να παραμείνει στην κατηγορία αλλά να πρωταγωνιστήσει. Βέβαια πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι μας ενδιέφερε και μας ενδιαφέρει το πώς όλοι οι παίχτες θα δέσουν μεταξύ τους σαν χαρακτήρες για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτό που λέγεται ΟΜΑΔΑ. Ξέρω ότι όλοι σας «διψάτε» για την νίκη και αυτό είναι που και εγώ επιζητώ, παίχτες που τα δίνουν όλα για την ομάδα ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Νομίζω από οικονομικής πλευράς έχω ικανοποιήσει τον καθένα σάς με τον καλύτερο τρόπο μιας και ο Φίλιππος δεν κάνει παζάρια στην απόκτηση παιχτών για να εκμεταλλευτεί καταστάσεις. Είμαστε ένα υγιές σωματείο και μπορούμε να κάνουμε τις επιλογές που επιθυμούμε. Σκοπός μας είναι η ομάδα που θα δημιουργηθεί να παίξει καλό μπάσκετ μπροστά στον κόσμο της Βέροιας, που φέτος αναμένεται να είναι πολύ περισσότερος. Θέλουμε να «γουστάρουμε» να βλέπουμε την ομάδα να παίζει μπάσκετ. Ελπίζω και εσείς από την μεριά σας να ανταποδώσετε στα μέγιστα την εμπιστοσύνη μου απέναντι σας. Έχω εμπιστοσύνη στους προπονητές, οι οποίοι ξέρουν να δουλεύουν και να είναι ευέλικτοι με το «υλικό» που έχουν στην διάθεση τους κάθε χρονιά και αυτό το έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να σας ενημερώσω ότι θα είμαι δίπλα σας για να λύσουμε την όποια διαφορά και να υπάρξει. Τέλος θέλω να έχετε πάθος για την ομάδα και να μην δρα ο καθένας ατομικά. Εύχομαι και πάλι καλή χρονιά σε όλους με υγεία»

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Γκίμας αφού παρουσίασε τους συνεργάτες τους Χρήστο Μπλατσιώτη και Μανώλη Λευκόπουλο συνέχισε: «Ξεκινώντας θέλω να απευθυνθώ πρώτα στους παλιούς παίχτες και να τους πω ότι όλα όσα ξέραμε από πέρσι τελείωσαν. Από σήμερα ξεκινάμε διαφορετικά, ξεκινάμε να χτίσουμε μια καινούργια ομάδα. Μια ομάδα που θα αποτελείτε πρώτα από συμπαίχτες και έπειτα από παίχτες. Εύχομαι λοιπόν, να έχουμε μια καλή χρονιά και να έχουμε υγεία. Κάθε προετοιμασία είναι δύσκολη στο ξεκίνημα της και ειδικά για μας έχει μια ιδιαιτερότητα μιας και είναι η πρώτη μας φορά στην Α2 κατηγορία. Πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί έμφαση στο να «δέσει» η ομάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ρόστερ που έχει η ομάδα και νομίζω ότι με το ρόστερ αυτό ο Φίλιππος κάθε Σάββατο θα χάνει δύσκολα. Είναι κάτι τι οποίο θα το επαναλαμβάνω κάθε βδομάδα…. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος»


Χρήστος Μπλατσιώτης : «Ξεκινάμε σήμερα την προετοιμασία μας για την νέα χρονιά. Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα θα πραγματοποιήσει τους στόχους της. Μαζί με τον Δημήτρη Γκίμα έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια την προϋπόθεση «πρώτα συμπαίχτες και μετά παίχτες» κάτι που προσπαθούμε να το περάσουμε σαν φιλοσοφία σε όλους τους παίχτες που είναι μαζί μας. Είμαστε και δρούμε σαν οικογένεια και με βάση αυτό πραγματοποιούμε τους στόχους μας. Θέλω να ευχηθώ στα παιδιά να έχουν υγεία πάνω απ’ όλα και στο τέλος της χρονιάς να είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε.»


Στην συνέχεια ο Δημήτρης Γκίμας εξήγησε μάσα στο γήπεδο κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες ενώ στην συνέχεια οι παίχτες της ομάδας βγήκαν για τρέξιμο και ασκήσεις στον εξωτερικό χώρο του ΔΑΚ «Δημήτριος Βικέλας»