Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Νέοι καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του πλανήτη στη Βέροια


Εβδομήντα τέσσερις νέοι καλλιτέχνες και εκπαιδευτές, που ασχολούνται με τα εικαστικά, τη μουσική, τη λογοτεχνία, τη φωτογραφία, το χορό και τη μόδα, σπουδάζουν σε γερμανικά και ελληνικά πανεπιστήμια και προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη, θα βρίσκονται από τις 19 Αυγούστου στην πόλη της Βέροιας.
Οι νέοι, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά έως τις 11 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος “ΦΥΣΙΣ – Κρίση και δημιουργικότητα” (Νεολαία σε Δράση), που εκπονείται σε συνεργασία με το Vereinigung fur Genreverbindende Kunstprojekte e.V. και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Βερολίνου.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα…

…στοχεύει στη γνωριμία νέων καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες, καθώς και στην καλλιτεχνική δημιουργία κατά τη διάρκεια των εργασιών του. Οι νεαροί θα πραγματοποιήσουν εκδρομές σε Δίον, Πέλλα, Θεσσαλονίκη και Βεργίνα και αφού εμπνευστούν από τη φύση, θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στα Παλιά Δικαστήρια της Βέροιας.

“Πρόκειται για νέους που φοιτούν σε ελληνικά και γερμανικά πανεπιστήμια και προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη, μεταξύ των οποίων η Κίνα και η Κολομβία. Είναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Βερολίνου Ελευθέριος Οικονόμου.
Στη συνέχεια, η ίδια έκθεση θα μεταφερθεί στο Ινστιτούτο Goethe Αθηνών, στο Μουσείο Μπενάκη, στην πόλη Ασίζη της Ιταλίας αλλά και στο Βερολίνο (Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Βερολίνου).
Τους καλλιτέχνες θα υποδεχτεί, στις 20 Αυγούστου, η δήμαρχος της Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, η οποία ανέφερε: “Είναι ένα πρόγραμμα εξωστρέφειας για εμάς και καλής συνεργασίας με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Βερολίνου. Στην πόλη της Βέροιας και την ευρύτερη περιοχή της δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να αποκαλύψει μέρος της φυσικής ομορφιάς της σε καλλιτέχνες που θα εμπνευστούν από αυτήν”.
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της γερμανικής πρεσβείας στη Ρώμη, του γενικού προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και του Δήμου Βέροιας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ