Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτ. Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξάνδρειας


Από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξάνδρειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Κατόπιν της επανεμφάνισης και εφέτος του ιού του Δυτικού Νείλου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (μεταξύ αυτών και στην Ημαθία) και επειδή το Καλοκαίρι δεν έχει ακόμη τελειώσει, με τις συνθήκες να παραμένουν ευνοϊκές για την αναπαραγωγή των κουνουπιών, ο Δήμος Αλεξάνδρειας επανέρχεται με νέο Δελτίο Τύπου προκειμένου να υπενθυμίσει στους δημότες τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου προσβολής:
-Όπου υπάρχει δίκτυο συλλογής ομβρίων υδάτων θα πρέπει να μην αποχετεύονται σε αυτό τα οικιακά λύματα.
-Απομάκρυνση του στάσιμου νερού από γλάστρες, παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, υδρορροές, λεκάνες, ποτίστρες ζώων και άλλα μέρη. 
-Κρίνεται απαραίτητο το τακτικό κούρεμα του γρασιδιού και θάμνων όπου βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια, καθώς και η τοποθέτηση σήτας Νο 16 στα ανοίγματα βόθρων.
-Να γίνεται χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων.
-Όπου υπάρχουν οικόπεδα ακατοίκητα με κοιλότητες εδάφους, λαμβανόμενης υπόψη της υψηλής στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα, θα πρέπει να γίνεται από τους ιδιοκτήτες τους τακτικός καθαρισμός της βλάστησης και πιθανή επιχωμάτωσή τους.
-Στα εγκαταλελειμμένα σπίτια και στα νεοαναγειρόμενα θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να φροντίζουν για τον καθαρισμό τους, την απομάκρυνση σκουπιδιών, καθώς και να αντλήσουν τυχόν λιμνάζοντα νερά.
-Απαιτείται σχολαστικός καθαρισμός όπου υπάρχουν σταυλικές εγκαταστάσεις και οικόσιτα ζώα.
-Σε ατομικό επίπεδο, να χρησιμοποιούνται εντομοαπωθητικά και ανοιχτόχρωμα φαρδιά ρούχα με μακριά μανίκια και παντελόνια.
-Σε οικιακό επίπεδο, να χρησιμοποιούνται κατάλληλα εντομοκτόνα και αντικουνουπικά πλέγματα (σίτες) στα ανοίγματα του σπιτιού.
Παρακαλούνται οι δημότες μας να εφαρμόσουν απόλυτα τα ανωτέρω μέτρα.