Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

153 "ναι" για το καλώς όρισες στον Βολφγκανγκ


Στα …”ωραία” του τριημέρου:
– εκείνο το “ναι σε όλα”
– η …Αριστερή ΔΗΜΑΡ που ψήφισε την απαλλαγή από φορολογία των μελών της Επιτροπείας, την ώρα που ψηφίζονταν το φορο-εργατο-εκπαιδευτικό ξέσκισμα των Ελλήνων.
– η χρυσαυγίτικη εκδοχή της 24ης Ιουλίου, ότι δηλαδή η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου 1974 ήταν πραξικόπημα. Προφανώς την 21η Απριλίου του ’67, αν και Παρασκευή, έγιναν εκλογές…
– Ο Σόιμπλε, που έρχεται σήμερα σε μια Αθήνα στην οποία το μόνο που δεν έχει εκδοθεί είναι απαγόρευση κυκλοφορίας…

Με 153 ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δύο απουσίες και μία επιμέρους διαφοροποίηση υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, την κινητικότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Δεκαπέντε άρθρα του πολυνομοσχεδίου τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία. Κατά την ψηφοφορία, …
…επί συνόλου 293 βουλευτών, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισαν μία πλειοψηφία 153 βουλευτών που υπερψήφισαν το σύνολο των άρθρων, με εξαίρεση τον Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο 81 για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. 

Από την ψηφοφορία επέλεξε να απουσιάσει ο Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την κατάργηση κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης.
Ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης δεν προσήλθε για να ψηφίσει λόγω σοβαρού οικογενειακού θέματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν εναντίον των άρθρων, ενώ η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε τα δύο άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από τους ΑΝΕΛ – το 14 και το 30 – που μεταξύ άλλων απαλλάσσουν από φορολογία τα μέλη της Τρόικας και της Task Force που ζουν στην Ελλάδα, όπως και των άλλων διεθνών οργανισμών και διπλωματικών αποστολών.