Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Παλαιοχώρι Ημαθίας: συνελήφθησαν 4 άτομα – θα πουλούσαν 1 τόνο σογιέλαιο για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Κατασχέθηκε 1 τόνος νοθευμένο σογιέλαιο που θα τον πουλούσαν για …έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι (Παρασκευή) από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδος Ασφαλείας Παιονίας και Δοϊράνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, τέσσερις ημεδαποί 40, 24, 23 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, νοθεία πραγμάτων και παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα.
Συγκεκριμένα, ο 40χρονος διέθετε και πουλούσε ποσότητες σογιέλαιου αναμεμειγμένο με χρωστικές ουσίες ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο εξαπατώντας τους καταναλωτές της ευρύτερης περιοχής του νομού Κιλκίς.
Ειδικότερα, στο Παλαιοχώρι Ημαθίας,…


…κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων και στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι δράστες την στιγμή που επιχειρούσαν να πουλήσουν χίλια (1.000) λίτρα νοθευμένου σογιέλαιου ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έναντι του χρηματικού ποσού των (2.500) ευρώ, τα οποία μετέφεραν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου.
Συνολικά κατασχέθηκαν χίλια (1.000) λίτρα νοθευμένου σογιέλαιου, καθώς και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Δείγματα της κατασχεθείσας ποσότητας του νοθευμένου σογιέλαιου, θα αποσταλούν στο Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς προκειμένου να πραγματοποιηθεί η χημική τους ανάλυση.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.