Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Νέο σχέδιο στα σκαριά για τις αποδείξεις


Με σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα “Βήμα της Κυριακής” κάνει λόγο για κυβερνητικό σχέδιο που σχετίζεται με το καθεστώς συγκέντρωσης αποδείξεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ και το φόρο εισοδήματος αλλά και για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, το υπουργείο Οικονομικών μελετά σχέδιο που προβλέπει ότι το Δεκέμβριο κάθε έτους, αρχής γενομένης από το 2014, θα ανακοινώνονται από το υπουργείο ποιες αποδείξεις θα μετράνε στην Εφορία και ποιες όχι, ενώ οι πολίτες……δεν θα γνωρίζουν κατά τη διάρκεια του έτους ποιες είναι αυτές, ώστε να αναγκάζονται να συγκεντρώνουν αποδείξεις απ’ όλους τους κλάδους.

Στη συνέχεια, μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης, οι φορολογούμενοι θα καλούνται να τις αναγράψουν αναλυτικά στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Στο πλαίσιο των κινήτρων που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι, είτε η επιστροφή μέρους του καταβληθέντος ΦΠΑ για αγορά προϊόντων και παροχή υπηρεσιών, είτε η επιστροφή μέρους του φόρου εισοδήματος που αναλογεί βάσει του κατώτερου φορολογικού συντελεστή (22%).