Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Λάθη, λάθη, λάθη…


Τι μας λες ρε παλήκαρε; Δηλαδή τις αστοχίες όλων σας, που ένας λαός ολόκληρος τις βιώνει με τον χειρότερο τρόπο τις …καθαρίζετε με μια παραδοχή;
– Και τα αποτελέσματα των λαθών σας (που ήταν εσκεμμένα, μην τρελαθούμε κιόλας!); Ποιος θα τα πληρώσει;
– Και όσο κονόμησαν απο τα λάθη, αυτά θα επιστραφούν;
– Το ότι έχουν σταυρώσει έναν λαό και μια χώρα που ξεπουλάει τα πάντα, αυτό που πάει; Στο “Είναι καλό ότι εντοπίστηκαν ώστε να μην επαναληφθούν” του Ντράγκι;

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι επέρριψε ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση του πρώτου Μνημονίου για την παροχή ελλιπών ή λανθασμένων στοιχείων στους δανειστές.
Ο Ντράγκι παραδέχθηκε επίσης ότι διαπράχθηκαν σημαντικά λάθη στην κατάρτιση του πρώτου Μνημονίου και….

….είπε πως έκτοτε η Ελλάδα έχει πετύχει πολύ μεγάλη πρόοδο. Θεωρεί επίσης ως βασικότερο κίνδυνο για την ευρωζώνη “μια παρατεταμένη ύφεση” λόγω της κρίσης.

Μεταξύ άλλων ο Ντράγκι ανέφερε: “Ασφαλώς οι εκθέσεις για τη δομή της ελληνικής οικονομίας δεν ήταν σωστές. Οι Αρχές εκείνης της εποχής διαβεβαίωναν συνεχώς την τρόικα ότι η οικονομία ήταν πολύ πιο ισχυρή από όσο ήταν στην πραγματικότητα [….]. Ορισμένες αποφάσεις εκείνης της εποχής είχαν ληφθεί με βάση πληροφορίες που ήταν είτε ελλιπείς είτε λανθασμένες ή παραπλανητικές… Αναμφίβολα διαπράχθηκαν λάθη… Είναι καλό ότι εντοπίστηκαν ώστε να μην επαναληφθούν“.