Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ζητά ο "Ελληνικός Χρυσός"


Την αναγκαστική απαλλοτρίωση 1000 στρεμμάτων στην Μεγάλη Παναγιά που βρίσκονται στην έκταση που έχει παραχωρηθεί από το κράτος στην Eldorado Gold ζητά η “Ελληνικός Χρυσός” όπως αναφέρει το alterthess.gr.

Από το πρωί της Πέμπτης (4/7/2013) υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Μ. Παναγιάς άρχισαν να κοινοποιούν στους  “φερόμενους ιδιοκτήτες” τα σχετικά  περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων  ιδιωτικών περιουσιών και εφαρμογής του “μεταλλευτικού κώδικα” από τον νέο ιδιοκτήτη της περιοχής, την Eldorado Gold. Σημειώνεται πως στην έκταση αυτή βρίσκονται 17 αγροτεμάχια πολλών ιδιοκτητών, κατοίκων της Μεγάλης Παναγιάς καθώς και η θέση του δεύτερου φράγματος που είναι ιδιοκτησία της Μονής Ιβήρου.

Οι κάτοικοι που βλέπουν πως χάνουν και τα χωράφια τους (υπάρχουν και σπίτια σε κάποια αγροτεμάχια) δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη. Να σημειωθεί ότι η κίνηση της εταιρείας ήρθε αιφνιδιαστικά με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν δικαίωμα ένστασης μέχρι τις 12 Ιουλίου του 2013.

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα Μ. Παναγιάς αναφέρει μετά την εξέλιξη αυτή:

Αγαπητοί Μεγαλοπαναγιώτες, τα ψέμματα  τελείωσαν! Όλοι οι φόβοι και οι ανησυχίες μας θα γίνουν πραγματικότητα. Να τι εννοούν όταν λένε ότι θα γίνουμε  μικρό Παρίσι!

Από χθες το πρωί, 4/7/2013 υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Μεγάλης Παναγίας άρχισαν να κοινοποιούν στους  “φερόμενους ιδιοκτήτες” τα σχετικά  περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων  ιδιωτικών περιουσιών και εφαρμογής του περιβόητου μεταλλευτικού κώδικα από το νεοσουλτάνο της περιοχής ELDORADO GOLD.

Πρώτα λοιπόν τα κτήματά μας και λείαν συντόμως και τα σπίτια μας. Αγαπητοί συγχωριανοί, αγαπητοί συντοπίτες, ή τώρα ή διαφορετικά τα κουβαδάκια μας και σ`άλλη παραλία“, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγιάς.