Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βέροια: στο στόχαστρο κάποιων η Δημοτική περιουσία, 2 συλλήψεις


Στο στόχαστρο επιτήδειων φαίνεται πως έχει μπει ο Δήμος της Βέροιας. Συγκεκριμένα, μέσα στο διήμερο που μας πέρασε συνελήφθησαν 2 άτομα, ενώ  αναζητείται ένα ακόμη, για διακεκριμένη φθορά και για κλοπή υλικών που σχετίζονται με τη δημοτική περιουσία.
Ένας 19χρονος συνελήφθη για διακεκριμένη φθορά από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας. Κατελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς να προβαίνει στην πρόκληση φθορών με μπογιά στο κτίριο του Δημαρχείου Βέροιας .
Η φθορά που προξενήθηκε ανέρχεται στο ποσό των (1.000) ευρώ περίπου.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Επίσης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, μία 37χρονη, για κλοπή καλωδίων από κολώνες φωτισμού στην πόλη της Βέροιας.

Για την ίδια περίπτωση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού 34 ετών, ως συνεργός της 37χρονης, που δεν συνελήφθη κι αναζητείται.
Οι προαναφερόμενοι αφαιρούσαν καλώδια από κολώνες φωτισμού του Δήμου Βέροιας πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.
Κατόπιν αστυνομικών ερευνών εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μέσα στην πόλη της Βέροιας ενώ σε παρακείμενη νεοαναγειρόμενη οικοδομή εντοπίστηκε η 37χρονη ημεδαπή η οποία συνελήφθη.
Σε αστυνομική έρευνα του οχήματος, βρέθηκαν και επίσης κατασχέθηκαν:
(120) μέτρα καλώδια χαλκού,
(1) μεταλλικός κόφτης,
(1) ψαλίδι
(1) λίμα 30 εκατοστών,
(1) μαχαίρι 20 εκατοστών και πλήθος εργαλείων.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.
Τα κατασχεθέντα καλώδια αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του Δήμου Βέροιας.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.