Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απορρίφθηκε η τροπολογία του ΚΚΕ για την ΕΡΤ


– μούγκα στη στρούγκα οι βουλευτές των “αριστερών” κομμάτων που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση
– εάν η τροπολογία είχε υπερψηφιστεί, ακυρώνεται η ΠΝΠ και παύουν να ισχύουν τα όσα δέχεται η απόφαση του ΣτΕ: ότι η ΕΡΤ ως φορέας έχει καταργηθεί και πως οι υπάλληλοί της θεωρούνται απολυμένοι.
Δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Βουλής, η συζήτηση επί της τροπολογίας του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου τροπολογία του ΚΚΕ που προβλέπει την κατάργηση – συγχώνευση με υπουργική απόφαση δημοσίων φορέων και οργανισμών, καθώς και της απόφασης του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, έσπευσε από την αρχή της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Ερρίκος Ντυνάν, στο οποίο κατατέθηκε η τροπολογία, να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία τροπολογία. Ο υπουργός επικαλέστηκε τα άρθρα του Συντάγματος που επιβάλλουν οι τροπολογίες οι οποίες έχουν οικονομική συνέπεια να συνοδεύονται από έκθεση συνεπειών από τον υπουργό Οικονομικών και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο Π. Κουρουμπλής από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι η τροπολογία πρέπει να συζητηθεί γιατί έχει και τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίστοιχη θέση διατύπωσε και οΒασίλης Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει τον Κανονισμό αλά καρτ και επέμεινε ότι η τροπολογία πρέπει να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία, ζητώντας μάλιστα και ονομαστική ψηφοφορία. 
Επειδή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας επικυρώνει ΠΝΠ για το Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Παφίλης τόνισε ότι και η τροπολογία του ΚΚΕ είναι συναφής αφού ζητεί την κατάργηση της ΠΝΠ. Κατόπιν της απόρριψης της τροπολογίας, το ΚΚΕ αποχώρησε αμέσως και λίγο αργότερα σε συνομιλία με δημοσιογράφους κατήγγειλε τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι δεν πήραν τον λόγο στη συζήτηση για το αν θα συζητηθεί ή όχι η τροπολογία.