Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πανελλαδικές εξετάσεις: Απαιτητικά θέματα στα μαθηματικά, «βατά» στα υπόλοιπα μαθήματα

Από το “Έθνος”
Στη Βιολογία, τα Μαθηματικά, την Ιστορία και τη Φυσική γενικής παιδείας εξετάστηκαν σήμερα-δεύτερη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων- οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως ανέφεραν καθηγητές, τα θέματα των Μαθηματικών ήταν από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, καθώς απαιτούσαν συνδυασμό γνώσεων πολλών κεφαλαίων. Ορισμένοι μαθηματικοί επισήμαναν ότι κάποια ανησυχία είχε διατυπωθεί αρχικά για τη διατύπωση του ερωτήματος Γ3, ωστόσο -τόνισαν- δεν υπάρχει επιστημονικό λάθος. Οι μαθηματικοί επίσης εκτιμούν ότι το γεγονός της δυσκολίας των Μαθηματικών, θα επηρεάσει τις βάσεις στα τμήματα και τις σχολές που συνδέονται με αυτά.

Όσον αφορά στη Φυσική, καθηγητές θεωρούν ότι μόνο το τέταρτο ερώτημα είχε απαιτήσεις, τα υπόλοιπα ήταν μέτριας δυσκολίας.
Επίσης στην Ιστορία, τα θέματα κρίνονται από τους εκπαιδευτικούς ως μέτριας δυσκολίας, ενώ στη Βιολογία ήταν εύκολα και δεν αναμένεται να δυσκόλεψαν τους υποψήφιους.
Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη με μαθήματα κατευθύνσεων και συγκεκριμένα τη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).
Οι Πανελλαδικές για τον μεγαλύτερο όγκο των μαθητών ολοκληρώνονται στις 31 Μαΐου, με το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.