Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συρία: απαγωγή ορθόδοξων ιεραρχών χθες

Κινητικότητα και από την Ελλάδα για το θέμα, κατόπιν αιτήματος του Οικουμενικού Πατριάρχη

Ένα θρίλερ εξελίσσεται από εχθές και τις ώρες που τώρα διανύουμε στη Συρία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, απήχθησαν χθες Δευτέρα στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία από ένοπλους αντάρτες Ελληνοορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας, Παύλος και ο Συροορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάν Ιμπραήμ.
Στη Συρία – και ας είναι καλά οι βλέψεις πολλών αλλά και το καθεστώς του κόμματος Μπάαθ (που είναι στην εξουσία τα τελευταία χρόνια) – μαίνεται ένας εμφύλιος ο οποίος δεν φαίνεται να βαίνει σύντομα προς το τέλος του.

Από τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές δεν μπορεί να βγάλει ουδείς άκρη, αφού τα ελεγχόμενα από τον Άσαντ ΜΜΕ κάνουν λόγο για ενέδρα των αντικαθεστωτικών ανταρτών, ενώ ο “Εθνικός Συνασπισμός της Συρίας” υποστήριξε πως κάνει τα πάντα για να πείσει τους αντάρτες να αφήσουν ελεύθερους τους ομήρους.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και πληροφορίες που έχει από τον συρορθόδοξο αντικαθεστωτικό Αμπντουλαχάντ Στέιφο, (ανήκει στον Εθνικό Συριακό Συνασπισμό), ο Μητροπολίτης Ιμπραχίμ είχε μεταβεί στην περιοχή η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των σύρων ανταρτών για να παραλάβει τον Μητροπολίτη Παύλο, ο οποίος είχε μόλις διασχίσει τα τουρκο-συριακά σύνορα. Ο Μητροπολίτης Ιμπραχίμ είχε διασχίσει πολλές φορές τα τουρκο-συριακά σύνορα στο σημείο εκείνο και γνώριζε καλά τη διαδρομή.